Özel yurtlar arasındaki hizmet birliğini temin etmek ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuş olan Özel Yurtlar Derneği (YURT-DER) Türk ve yabancı öğrencilerle Samsun'da fidan dikti.

Fidan dikim etkinliğini şenlik havasında geçtiğini bu sayede hem öğrencilerin kaynaştığını hemde doğa bilinci kazandıklarını kaydeden YURT-DER Genel Sekreteri Yakup Küyük, "Özel yurtlar deneği olarak dernek yönetimi ve öğrencilerimizle birlikte Samsun'da böylesine güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza atmanın gururunu ve onurunu yaşamaktayız. Çok geniş katılım sayısı ile bugün burada ileride ağaç olacak olan fidanlarımızı doğa ile buluşturduk. Her şeyden önemlisi burada Türk ve yabancı öğrencilerimize vermek istediğimiz mesaj 'kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde bir fidan varsa ve onu da dikmeye zamanınız var ise dikin' diyen peygamberimizin nezdinde doğanın ne kadar önemli olduğudur. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Samsun Şube yöneticilerine ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

YURT-DER Samsun Temsilcisi Hami Yılmaz, "Malum olduğu üzere bu millet hem tarih hemde medeniyet oluşturmuş bir millettir. Ama aynı zamanda bu milletin insanlığın nazarında oluşturduğu haklı itibarını elinden kaçırmasının 3 nedeni var. Ayrılık, cehalet ve fakirliktir biz YURT-DER olarak bu 3 insani değerin eğitim ile çözüleceğine inanıyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere insanlarımızı bir bütün olarak ele alarak hem maddi hemde manevi olarak yetiştirmek gerektiğine inanıyoruz. Donanımlı yetişen bir gencin hem yaradanına hem vatanına hemde bulunduğu yerdeki doğaya gerekli saygısı en üst seviyede olur. Öğrencilerimizin bu hassasiyetlerini ortaya koyması hemde tabiata bir fidan dikmek suretiyle sahiplenmeleri için bugün buraya fidan dikme şenliği için geldik." diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler öğrenciler Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri gözetiminde Canik ilçesine bağlı Kaşyayla Mahallesindeki fidan dikim alanında yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. Fidan dikimi sonrası aynı yerde öğrencilere ekmek arası köfte, tavuk ve ayran ikram edildi.