Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Demek ki devlet istediği zaman failleri bulabiliyormuş. Ancak sadece failleri bulmak yeterli değil. Bunu yaptıranların da hangi elin bunu organize ettirdiğinin de açıklanması gerekir."

Akif Hamzaçebi, CHP'li belediye başkanı Nuri Tekin'in yeni aldığı araçlar için düzenlenen törene katılmak için Zonguldak'ın Alaplı ilçesine geldi. Hamzaçebi, burada gazetecilerin HDP saldırılarının failinin açıklanması ile ilgili sorusunu cevapladı.

Faillerin yakalanmasının yeterli olmadığını söyleyen Hamzaçebi, şunları söyledi: "Şimdi, faalin açıklanmış olması tabiî ki önemli. Ancak demek ki devlet istediği zaman faili bulabiliyor. Arkasında kimler vardır? Faili kimler yönlendirmiştir? Aynı anda hem Adana'da hem de Mersin'de nasıl gerçekleşmiştir? Bunun da en kısa sürede açıklanmış olması gerekir. Faili yakalamak yetmez. Sürece ilişkin, soruşturmaya ilişkin bilgileri de kamuoyu ile paylaşmak lazım. Yani bunu bir örgüte mal edip, örgütün arkasında kimler olduğunu ayrıca açıklamak gerekir. Örgüte mal etmek yeterli değil. Örgütse bu örgütü kim harekete geçirmiştir? Kim bu saldırıları düzenlemiştir? Hangi el bunu organize etmiştir? Bunun da en kısa sürede açıklanması gerekir."