CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hazinedeki para konusunda çelişkiye düştüklerini söyledi. Hamzaçebi, “Hazine dolu mu boş mu? Bir kere buna karar verebilmiş değiller. Başbakan ‘dolu’ diyor, Maliye Bakanı ‘boş’ diyor.” dedi.

Akif Hamzaçebi ve CHP’li milletvekili adayları, Ümraniye’de mahalli dernek temsilcileriyle bir araya geldi. CHP’nin seçim programından bahseden Hamzaçebi, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir program açıkladı. Dört ayaklı programdır bu. Birinci ayağı; hukuk devleti ve demokrasi. Bu yoksa hiçbir şey olmaz. Bir hükümet hangi davanın hangi mahkemede görüleceğini belirliyor ise, hakimler ona göre tayin ediliyor ise, hatta bu konuda yasalar çıkarılıyor ise o ülkede hukuk devleti yok demektir. Hakimler ve savcılar korkarak hareket ediyorsa burada hukuk zayıflamış demektir.” şeklinde konuştu.

Birçok vaat açıkladıklarını hatırlatan Hamzaçebi, “Sayın Maliye Bakanı bu vaatlerin açıklanmasının ertesi günü televizyonlara koştu dedi ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin vaatlerinin bütçeye yükü 149 milyar liradır. Bunu gerçekleştirmek imkansızdır. Hazinede para yok. Bu popülizm demektir, ülkeyi ekonomik yönden istikrarsızlığa götürmek demektir’ Aynı günlerde Sayın Davutoğlu çıktı dedi ki ‘biz Hazineyi ağzına kadar doldurduk, Cumhuriyet Halk Partisi gelecek, harcayacak’ Şimdi Hazine dolu mu boş mu? Bir kere buna karar verebilmiş değiller. Başbakan ‘dolu’ diyor, Maliye Bakanı ‘boş’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete değinen Hamzaçebi, “Geçen yıl bugünkü asgari ücretin dolar cinsinden değeri 410 dolar civarındadır. Bugün ise 350 dolardır. Yani herhangi bir şekilde asgari ücretteki bir yükselmenin Bir kere Türkiye’nin ürettiği ve ihraç ettiği malların rekabet gücü üzerinde olumsuz etkisi kesinlikle olmayacaktır.” dedi.

CAN ATAKLI: ERDOĞAN AİLESİNİN GEMİSİNDE TÜRK BAYRAĞI YOKSA VERGİ VERMİYOR DEMEKTİR

CHP İstanbul milletvekili adayı Can Ataklı da, Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonlarına değindi. Ataklı şöyle konuştu: “Eğer 17-25 Aralık olayı bir yolsuzluk değil ise 4 bakan neden görevden alındı? Neden o 4 bakan bir daha aday yapılmadı? Bunu sorgulamak zorundayız. Bir ülke vergilerle ayakta durur. Eğer benim bir gemim varsa ve bu gemide Türk bayrağı değil de yabancı bir bayrak varsa ben bu devlete vergi ödemiyorum demektir. Bu ülkenin başbakanlığını yapan bir kişinin ailesinden bir ferdi 5-6 tane gemi alıyor ise gemilerin arkasında hangi bayrakların olduğunu neden sormuyoruz? Eğer onların arkasında Türk bayrağı yoksa bu ülkeye vergi verilmiyor demektir. ‘Efendim bütün armatörler böyle yapıyor’ Ama sen başbakansın.”