Van’da kaçakçılık yaptığı belirtilen bir kişinin, çevirmede durmayarak aracıyla çarptığı polis memuru Hakan Bayram şehit oldu. Cenazesi memleketi Kayseri’ye getirilen şehit polis memuru için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde acılı eş Çiğdem Bayram, daha yeni doğmuş olan bebekleri Hande İrem ile şehidin tabutunun başına geldi. Son kez eşinin tabutuna sarılan ve öpen Çiğdem Bayram, yeni dünyaya gelen küçük kızları Hande İrem’in elini de babasının tabutuna dokunmasını sağlayarak uğurladı.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri aldıkları, sigara kaçakçılığı istihbarat üzerine bu sabah saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerindeki TOKİ konutları çevresinde önlem aldı. Bir süre sonra takip edilen ve içinde kaçak sigara bulunan sürücüsü ve plakası açıklanmayan minibüs, polislerin bulunduğu bölgeye geldi. Polisleri fark edip kaçmak isteyen minibüs sürücüsünü durdurmak için de polis yola kapan attı. Ancak kaçakçı, buna rağmen durmayarak kapan atan polis memuru Hakan Bayram'a çarptı. Minibüsün altında kalarak ağır yaralanan evli ve 1 çocuk babası polis memuru Hakan Bayram, kaldırıldığı Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit polisin cenazesi ise askeri uçakla memleketi Kayseri’ye getirildi. Hunat Camii’ne getirilen şehidin naaşına eşi Çiğdem Bayram ve küçücük kızları Hande İrem son kez dokundu. Kucağındaki yavrusu ile birlikte tabutun başına gelen Çiğdem Bayram, tabuta sarıldı, öptü, gözyaşları döktü ve son olarak küçük kızlarının elini tabuta dokundurdu.

İl Müftüsü tarafından şehit Hakan Bayram’ın cenaze namazı kıldırıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile siyasilerin, protokolün katıldığı cenaze namazı sonrasında şehidin naaşı cenaze aracına taşındı. Şehit polis, şehir mezarlığındaki Polis Şehitliğine defnedildi.