Cırtımcırt pırtımpırt tırtımtırt zırtımzırt yemekleri nedir? Hangi adda bir yemek vardır?

Pırtımpırt (Develi Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

200 gr dana eti

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı haşlanmış yarma(dövme)

Göz kararı istediğiniz kadar asma yaprağı(kurusu, tazesi yada salamura hepsi olur)

2 yemek kaşığı salça

2 adet soğan

5 diş sarımsak

Sıvı yağ

Et suyu

Pırtımpırt (Develi Yöresi) Tarifi Yapılışı

Kayserinin Develi ilçesinin yöresel yemeğidir Pırtımpırt. Kuru asma yapraklarını parçalanmasından dolayı pırtım aşı, pırtımpırt yada kirtimpurt denilir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Soğanlarımızı ve sarımsağımızı doğrayıp sıvı yağ ile düdüklü tencerede kavuruyoruz. Üzerine kuş başı doğranmış etimizi ekliyoruz. Et kavrulduktan sonra 1-2 yemek kaşığı salçamızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra doğradığımız asma yapraklarımızı ekliyoruz. Ben salamura kullandım bu yüzden yemeğe tuz ilave etmedim. Taze asma yaprağı kullanırsanız göz kararı tuz ekleyebilirsiniz. Yine biraz kavuruyoruz. Daha sonra önceden haşladığımız nohut ve yarmayı ekliyoruz. Et suyumuzuda ekliyoruz. Ben kendim yaptığım et suyunu kullandım bulyonda kullanabilirsiniz. Üstünü geçecek kadar su ekleyip düdüklümüzü kapatıyoruz. Yaklaşık yarım saat fışlaması yeterli olacaktır. Afiyet olsun