Diyarbakır-Hani karayolunu kesen terör örgütü PKK mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit olan polis memuru Salih Eroğlu(30), düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, emniyet teşkilatı mensupları ile şehit yakınları katıldı.

Törende Şehit Eroğlu'nun öz geçmişi okundu, dualar edildi. Törende, şehidin hamile eşi Yağmur Eroğlu, 3 yaşındaki oğlu Yusuf Eroğlu, annesi Hatice Eroğlu ile bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Tören, şehidin naaşının katafalka konulması ile başladı. Şehit polis memuru Salih Eroğlu’nun özgeçmişinin okunmasının ardından, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan bir konuşma yaptı. Taşdan; “Bizler vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak adına gözünü dahi kırpmadan canını feda ederek şehitler veren büyük bir ailenin mensuplarıyız. Adaleti sağlamaya, halkın huzur ve güvenini tesis etmeye kararlılıkla devam edeceğiz” diyerek, şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı temennisinde bulundu. Konuşmanın ardından, şehidin ruhuna dualar okundu.

Okunan duaların ardından şehidin naaşı katafalktan alınarak ambulansa konuldu ve defnedilmek üzere Ankara’ya uğurlandı.