Hapis cezası onanan Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.
Yeşiltepe, yasadışı Maoist Komünist Parti üyesi olduğu gerekçesiyle verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanması üzerine AYM'ye bireysel başvuru yaptı.
Bireysel başvuru esnasında Yeşiltepe'ye bazı illerin baro başkanları, baro üyeleri de Anayasa Mahkemesi önüne gelerek destek verdi.

Başvuru sonrasında açıklama yapan Yeşiltepe, savunmanın gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"İnsan hak ve özgürlüklerin ve insanlığın bize öğrettiği çerçevede hak mücadelesi veren yurttaşların, meslektaşların yanında olduk. Savunma mesleğinin gereklerini elimizden geldiği kadarı ile yerine getirmeye çalıştık ve böyle bir sonuçla karşı karşıyayız. Umarız bu hukuksuz karar bireysel bir durum değil bu. Bu ağır sonuçlarla bir çok meslektaşımız karşı karşıya geldi. Buradan başlayarak eğer bu hukuksuzluğu bir bütün olarak ortadan kaldırılmasına vesile olacak bir tartışma başlayacaksa hayırlıdır. Dayanışmaları için tüm meslektaşlarım ve baro başkanlarına, birlik üyelerine teşekkür ediyorum. Umarız adalet yerini bulur.’’