Ümraniye'de kendilerinden haraç istediği gerekçesiyle aralarında oluşan husumet sonucu Serhat C.'yi ruhsatsız tabancası ile öldürdüğü iddia edilen Serhan Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serhan Y. ile kendisinden haraç isteyen Serhat C. arasındaki çatışma anları mobese kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Saray Mahallesi Alemdağ Caddesi üzerinde Serhat C.'nin tabanca ile vurularak öldürülmesi ile sonuçlanan cinayet olayı, şöyle meydana geldi. Sarıyer'de bir derneğe gelen 34 yaşındaki Serhat C., dernek yöneticilerinden haraç istedi. Ancak dernek başkanı Serhan Y. ile Feramuz A., haraç vermeyeceklerini belirterek Serhat C.'yi dernek merkezinden kovdu. Bu tartışma sonucu aralarında husumet oluştu. Serhat C., 10 gün sonra 3 Mayıs'ta Serhan C.'yi telefonla arayarak buluşmak için Ümraniye'de bir adres verdi. Dernek yöneticisi Feramuz A.'nın otomobilini alan Serhan Y, Ümraniye'ye gitti.

KENDİSİNE ATEŞ EDEN KİŞİYE DOĞRU KOŞTU AMA...

Buluşma yerine gelen Serhan Y., yanında getirdiği ruhsatsız silahı ile Serhat C.'ye ateş etti. Önce kaçmaya çalışan Serhat C., daha sonra otomobile doğru koşup, diğer taraftan otomobilin kapısını açmaya çalıştı. Ancak açamayınca tekrar kaçmaya başladı. Otomobilden inen Serhan Y., kendisinden haraç isteyen Serhat C.'nin peşinden koşarak tabancasını tekrar ateşledi. Serhan Y, vurduğundan emin olduktan sonra da otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

İLK ATEŞ ETME ANI KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE YAKALANDI

Buluşma anı ve silahın ilk ateşlendiği anlar mobese kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Ancak Serhat C.'nin vurulma anı, kamera görüş alanında olmadığı için görüntülere yansımadı.

Olayın ardından kamera görüntüsüne ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Feramuz A.'nın otomobilini Beykoz Riva'da buldu. Otomobile yakın bir yerde yakalanan Serhan Y., ile Ümraniye'de yakalanan Feramuz A., gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen iki şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal Anadolu Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Serhan Y., ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilirken Feramuz A., ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Olay sırasında ölen Serhat C.'nin, 'Aile içi şiddet', 'Gasp', 'Polise mukavemet', 'Uyuşturucu madde bulundurmak' ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' suçlarından polis kaydı olduğu öğrenildi.