Harem-Gebze hattında çalışan minibüs şoförleri araçlarının yıllardır çalışmadığı ve sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle eylem yaptı. Kartal’da bir araya gelen minibüsçüler İstanbul Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasına yürüyerek yetkililerden çözüm istedi.

Harem-Gebze arasında çalışan minibüs şoförleri, hatlarında iyileştirilme yapılması amacıyla eylem yaptı. Üzerinde ‘sorun değil çözüm istiyoruz’ yazılı pankart ve afiş taşıyan grup İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına yürüdü. ‘Tarafsız ukome istiyoruz’ şeklinde slogan atan minibüsçüler adına konuşan Ramiz Yılmaz, metroya karşı olmadıklarını, kendilerine çözüm üretilmemesine karşı olduklarını söyledi. Yılmaz, “İstanbul ulaşımla birçok görüşmeler yaptık. Bizim 54 arabamız yıllardır çalışmıyor. Hattımız üzerine birde metro kuruldu. Metroya karşı değiliz, bizim için çözüm üretilmemesine karşıyız. Kocaeli ile İstanbul arasında toplu taşıma yapıyoruz. Yasa gereği ilden ile taşımacılık yasak olduğu için seçimden sonra Gebze’ye Kocaeli’ne girmemiz yasaklanacak. Bu esnaf ne olacağını bilemiyor.” dedi.

Kendilerinin birçok proje üreterek öneri sunduklarını kaydeden Yılmaz, “Fakat ulaşımdan hiçbir cevap alamadık. Gebze harem hattında hiçbir çalışma yapılmadı. Tepkimiz bunadır. Metrodan dolayı mağdur olan hatlara iyileştirme yapılacaksa bizim hattımız içinde yapılsın. Bu kadar insanın ekmeği geleceği her şeyi sadece birkaç kişinin 2 dudağı arasında olmamalıdır. Yetkililerden sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz.” diye konuştu. Buradan Pendik'teki esnaf odasına giden minibüsçüler, odanın camlarına protesto amaçlı yumurta attı.