Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, AK Parti ve hükümetin önde gelen isimlerinin yüzlerce yakının KPSS'ye girmeden devlet kadrolarına yerleştirilmesinin toplumda adalet duygusunu zedelediğini söyledi. Harmandar, sendika olarak VIP torpille işe alımları yargıya taşıyacaklarını da ifade etti.

'7 GÖBEK SÜLALESİNİ DEVLETTE KADROLU İŞE YERLEŞTİRECEK. BU ADALET DEĞİL ZULÜMDÜR'

VIP torpile tepkiler artarak devam ediyor. AK Parti ve hükümetin sınavsız devlet kadrolarına eş, dost, akrabalarını yerleştirmesine tepki gösteren Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Harmandar, "Beytülmalle akraba gözetilmez." dedi. AK Parti iktidarı döneminde toplumun adalet duygusunun törpülendiğine işaret eden Harmandar, "İsminde adalet olan AKP'nin adaletsizliği zulme ulaştı. Garibanlar KPSS'ye hazırlanacak, masraf edecek. Diğer tarafta hükümet ve AKP'nin önde gelenleri torpille eniştelerini, bacanaklarını, baldızlarını 7 göbek sülalesini devlette kadrolu işe yerleştirecek. Bu adalet değil zulümdür." diye konuştu.

'HZ. ÖMER'İN ADALETİNDEN BAHSEDİP, ADALETSİZLİK YAPANLARI TOPLUM UNUTMAYACAK'

AK Parti iktidarı döneminde yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, torpille işe alımların toplumda infiale neden olduğunu ifade eden Harmandar, Türk Büro Sen olarak devlet memuru alımında yapılan usulsüzlükleri yargıya taşıyacaklarını ve bunun da boyunlarının borcu olduğuna dikkat çekti. Harmandar şöyle konuştu: "Torpille devlet kadrosuna sokulanları tespit ediyoruz. Bu kişilerin haksız ve hukuksuz biçimde gasp ettikleri mevki ve makamların hesabını yargıda soracağız. Hz. Ömer'in adaletinden bahsedip, adaletsizlik yapanları toplum unutmayacak. Yapılan zulümlerin, ayrımcılıkların hesabını sormak boynumuzun borcu."