CHP Kırıkkale milletvekili adayı Avukat Hasan Biçer, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ortada iddianame yokken kayyum atanmasının ilk örneğinin yaşandığını açıklayan Biçer, “Tüm hukuki yollar takip edilerek kayyum atamasında da kayyumun tarafsızlığından kimsenin şüphesinin olmaması gerekir. Ama bunu kime anlatırsan anlat burada hukuka uyduğunuzu kimseye söyleyemezsiniz. Çünkü karşınızda adıyla, sanıyla, tavrıyla, akrabalık bağları ile besbelli bir durum var. Kaldı ki, bir medya şirketine kayyum atamak basın özgürlüğü açısından son derece sorunlu. Ayrıca siyasi bir kişiliğin temsilcisi noktasında Türkiye'deki maalesef bir grup basına savaş açmış yandaş medyanın hamilerinin kayyum olarak atanmış olması fevkalade sorunlu." dedi.

Milletvekili adayı, sözlerini şöyle tamamladı: "Meseleye baktığınız nokta eğer cadı avıysa, meseleye baktığınız nokta kin ve nefretse, meseleye baktığınız nokta benden yana olmayanları yandaş olmayanı bertaraf etmekse, taraf olmayanı bertaraf etmekse kendisinden olmayanı bertaraf etmekse, yapılanlar doğrudur ama böyle devlet yönetilemez. Bu şekilde bunun hesabını yargı önünde de veremezler, dinen de vicdanen de veremezler. Yapılan iş basını susturmanın yanında insanların ekmeği ile oynamak işi ve aşıyla oynamaktır. Birçok kişiyi işinden etmektir. Hepimiz biliyoruz ki atanan bu kayyum, kayyumun arkası kıyım. Kayyum gelecek ve orada çalışan herkesi tek tek işinden edecek, orada büyük bir kıyım yaşanacak.”