28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 74. duruşması devam ediyor. Müşteki sıfatı ile ifade veren Hasan Celal Güzel, 28 Şubat’ın bir darbe olduğunu ve Süleyman Demirel’in bu oluşumun içinde bulunduğunu söyledi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Hasan Celal Güzel müşteki sıfatı ile ifade verdi. 28 Şubat olgusunu başından beri takip ettiklerini kaydeden Güzel, “Çok yakından müşahede ettim. Türkiye’de 27 Mayıs’tan itibaren darbe dönemleri başlamıştır. Hiçbir zaman TSK’ya karşı olmadım, her zaman başımın üzerinde taşıdım. TSK’da var olan bir kısım darbeciler her zaman millet iradesini ezdiler.“ dedi.

Batı Çalışma Grubu’nun illegal cunta ve darbe kuruluşu olduğunu belirten Güzel, “Gayet açıktır, bunu reddetmek mümkün değildir. 28 Şubat bal gibi darbedir, darbe teşebbüsü bile değildir. O tarihte tankların geçtiği caddelere siyah çelenk bırakırdım.” ifadelerini kullandı.

Güzel sözlerine şöyle devam etti: “27 Mayıs gibi olamaması, bildiri okunmaması, tankların uzun uzun yürümemesi hiçbir şey değiştirmez. Erbakan’a darbe yapılacağını söyledim. ‘Bir şey olmaz rahat ol’ dedi. Sonra sayın Demirel’e söyledim. Demirel bu kumpasın içinde bulunmuştur.”

Türkiye’de irtica diye bir olgunun olmadığını vurgulayan Güzel, laikliğin hiçbir zaman elden gitmediği, demokrasinin elden gittiğini kaydetti. Güzel ayrıca, Türkiye’de darbe olduysa, aydınların, hukukçuların ve halkın karşı koymaması nedeni ile olduğunu dile getirdi. Güzel, mağdur ve şikayetçi olduğunu belirtti.