Gazeteci Hasan Cemal, Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasıyla ilgili Bugün ve Kanaltük televizyonları ile Bugün gazetesine destek ziyaretinde bulundu. Demokrasi ve gazetecilik adına kara bir gün yaşandığını belirten Hasan Cemal, “Bugün alınmış olan bu karar özgürlüğe ve hukukun üstünlüğüne bir darbedir. Bu özgürlüğe biz sahip çıkacağız. Saraydaki sultana seçim sandığında iyi bir ders vereceğiz. Bu dünya despotlara kalmaz.” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Gazeteci ve yazar Hasan Cemal de, Bugün ve Kanaltürk televizyonlarını ve gazetelerini ziyaret etti. “Bugün alınmış olan bu karar özgürlüğe ve hukukun üstünlüğüne bir darbedir.” diyen Cemal, “Bu özgürlüğe biz sahip çıkacağız. Saraydaki sultana seçim sandığında iyi bir ders vereceğiz. Bu dünya despotlara kalmaz. Bu millet 7 Haziran’da çok iyi bir ders verdi. Saraydaki sultanı 10 puan düşürdü. Bu bir tekrar olacaktır. Tayyip Erdoğan kendi saray düzenini burada kurmaya devam edecektir. Türkiye seçimde özgürlük ve demokrasi sorununu çözecek.” ifadelerini kullandı.

Hasan Cemal şöyle devam etti: “Kara bir gün yaşıyoruz. Sadece gazeteciler olarak kara bir gün değil bu demokrasi içinde kara bir gün. Hukukun adına kar bir gün ve bu kara günler bize saraydaki despot ve sultan Tayyip Erdoğan yaşatıyor. Ama biz bu mücadeleye vermeye devam ediyoruz. Gazeteciler olarak biz özgürlüğümüzü alacağız. Ben buraya meslektaşlarımla bir dayanışma için geldim. Az önce Can Dündar’da arkadaşlarıyla birlikte geldi. Hangi düşünceden olursak olalım artık ortak platform da olmamız lazım. Bütün gazeteciler amasız özgürlüğe sahip çıkacak. Bunun işaretlerini görüyorum ama yetersiz.”