TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Sincan Cezaevi’nden tahliye oldu. Palaz, "GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINDAN KORKANLAR DÜŞÜNSÜN ARTIK. Bizim bir korkumuz yok. Ama birileri yargının karşısına çıkmaya bile korkuyor." dedi.

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı ve BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden tahliye oldu. Palaz'ı cezaevi çıkışında ailesi ve yakınları karşıladı.

'GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINDAN KORKANLAR DÜŞÜNSÜN ARTIK'

Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan Palaz, "100 gün içerde kendimizle ilgilendik. Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkanlar düşünsün artık. Bizim bir korkumuz yok" dedi. Hasan Palaz, her zaman gerçekleri söylediklerini, bundan sonra da söylemeye devam edeceklerini ifade ederek şunları kaydetti: "Gerçekler bir şekilde gün yüzüne çıkacak. Ama birilerinin gerçekleri aramadığını anlıyoruz. Tutuklanma sürecimiz de ortada, yani anlamsız bir şekilde tutuklandık. 100 gün içerde kendimizle ilgilendik. Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkanlar düşünsün artık. Bizim bir korkumuz yok. Zaten korkumuz olsaydı yurt dışından gelip mahkemenin karşısına çıkmazdık. Ama birileri yargının karşısına çıkmaya bile korkuyor. Onlara kızgın değilim, üzülüyorum. Onların bir kısmını da tanıyorum. Biz, onları bambaşka insanlar olarak biliyorduk ama üzülüyorum. Bir an önce doğrudan yana olsunlar. Artık dönüp baksınlar, yani gerçekler bir şekilde ortaya çıkar. Daha çok suç işliyorlar. Bize tutuklama yönünde yaptıkları uygulamalar hepsi ortaya çıkacak. Biz de takip edeceğiz, hakkımızı arayacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar bu olayları götüreceğiz, arkasında duracağız."

'SON DURUŞMAYA BERAAT BEKLENTİSİYLE GELMEDİK'

Son duruşmaya beraat beklentisiyle gelmediklerini aktaran Palaz, "Yani konjenktör malum. Beraat etmeyebilirdik. Türkiye’de hukuk doğru bir şekilde işlemiyor. Hukuk, hukuk olarak işlemediği için şu anda ne çıkacağı konusunda bir şey yoktu. 'Tahliye olacağız' diye bir beklentimiz yoktu. Ama kendimizden eminiz, masum olduğumuzu biliyoruz. Ne yaptıysak baştan beri onu anlatıyoruz, farklı bir şey anlatmıyoruz. Tahliye olduğumuz için mutluyuz. Bizden çok ailemiz bu konuda mağdur oldu. Evde kendi işlerimi, akademik çalışmalarımı yapıyordum, bu sefer cezaevinde yaptım. Bir kitabın yarısına kadar yazdık, ona devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

'EN ÇOK MELEMEN YEMEYİ ÖZLEDİM'

En çok sıcak yemek ve melemen yemeyi özlediğini dile getiren Hasan Palaz, "Ailemizi özledik. Yemek babından cezaevinde imkanların elvermediği şeyler var, onları özlüyor insan. Ama alışıyorsunuz bir süre sonra. Cezaevi de insan için bir nimet. Bazı fonksiyonlarınız orada gelişiyor. İbadetinize daha çok önem veriyorsunuz. Unuttuğunuz bazı şeyleri yapıyorsunuz. Dünya hayatına kapanıp gittiğinizi görüyorsunuz. Yani tekrar doğmuş gibi olabiliyorsunuz. Bizim için de biraz öyle oldu. O açıdan memnunuz. Tahliye olduğumuz için mutluyuz, ailemiz adına da mutluyuz. Ama aslında ben o insanlara üzülüyorum. Birçok böyle karmaşık, alengirli işlere girip, belli yapılan pislikleri örtmeye çalışırken daha çok pislik ortaya çıkarmak çok üzücü. İnsan onlara üzülüyor. Yarın öbür gün çıkacak bunların çoluk çocuğu ne diyecek acaba? ‘Bizim babamız böyle bir insandı, bunları yaptı’ nasıl savunacak? Ama bizim çocuğumuz rahat rahat savunacak. Biz suçsuz yere yattığımız için memnunuz. Suçluyken yatsaydık daha çok üzülürdük. O yüzden onlar adına çok üzülüyorum. Ramazan olması itibariyle, biraz kendilerini toparlamalarını tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.