Dünyanın en kaliteli enginarlarının yetiştirildiği Bursa Nilüfer Hasanağa, 24 Mayıs Pazar günü 8. Enginar Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Nilüfer Belediyesi tarafından Hasanağa Mahallesi’nde düzenlenen Hasanağa Enginar Festivali yine büyük coşkuya sahne olacak.

Hasanağa Futbol Sahası’nda gerçekleştirilecek olan festivalde, ‘en iyi enginar yetiştiriciliği ve en leziz enginar yemeği’ yarışmaları düzenlenecek. Festival alanında kurulacak olan yemek atölyesinde, ünlü yemek şefi Yunus Emre Akkor da geçmişten günümüze enginar yemekleri hazırlayacak. Nilüfer halk dansları topluluğu, Hasanağa ilköğretim okulu halk dansları topluluğu, Nilüfer Belediyesi liselerarası müzik yarışması finalist okulunun gösterisi ve Nilüfer Roman orkestrasının da renk katacağı festivalde, kadınlar en leziz enginar yemeği yapmak için hünerlerini sergileyecek.

Ödül töreninin ardından sahne alacak olan ünlü şarkıcı Pınar Dilşeker, katılımcılara konser verecek. Festivale katılmak isteyenler için Nilüfer Kent Konseyi, Küçük Sanayi Metro İsyasyonu yanı ve Hasanağa TOKİ’den saat 12.30’da servis kaldırılacak.