Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün haşere ve zararlılarla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İlkbahar aylarının sonlarına gelindiği şu dönemlerde insan sağlığını ve hayatını tehlikeye sokan haşere ve zararlılarla mücadele kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü Haşere ve Zararlılarla Mücadele Birimi halkımızın rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri ilimizde halkın toplu olarak kullandığı park, mezarlık, otobüs terminali gibi alanlar ile ilimizde atıl vaziyette bulunan yıkık, harabe gibi mezbelelik alanlarda da olası kene, akrep, yılan ve kemirgen hayvanlara karşı ilaçlama çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.

Yetkililer ilaçlama çalışmaları sırasında toplanan kenelerin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Laboratuarı'na verilerek gerekli analizlerin yapılacağını belirttiler.