Anayasa Mahkemesi(AYM) Başkanı Haşim Kılıç, “Her iktidar döneminde linç edilmekten hiçbir zaman kendimi alamadım. Dün eleştirenler bugün alkışladı, bugün alkışlayanlar da yarın eleştirdi. Bunların hiçbirisi beni etkilemedi. Ben vicdanımda beliren düşünceleri söylemeye ve dik durmaya gayret eden bir kişilik sergiledim.” dedi.

Anaysa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yerine başkanlık seçimi sonrasında basın açıklaması yaptı. Çok meşakkatli bir yolculuğu olduğunu kaydeden Kılıç, “Her iktidar döneminde linç edilmekten hiçbir zaman kendimi alamadım. Bu niye oldu derseniz belki özgürlük anlayışımdan, temel hak ve özgürlüklere olan bakışımdan kaynaklandı da diyebilirim.” açıklamasında bulundu.

Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Geldiğim günlerde başka bir niteleme oldu ondan sonra başka kelimelere geçildi. Bugün de farklı tepkilerle de çok büyük eleştiriler ve sözler karşısında kaldım. Ama şunu belirteyim hiçbir zaman bu saldırılardan yılmadım ve doğru bildiğim yolda yürümeye devam ettim. Temel hak ve özgürlüklerin kutsal olduğuna inanıyorum. Temel hak ve özgürlüklerin insan onurunun gereği olduğuna inanıyorum. Temel haklara yapılacak bir saldırı olduğuna inanıyorum.”

Düşüncelerini hep temel hak ve özgürlüklere göre yoğunlaştırdığını belirten Kılıç, “Hep kullandığım oyların sonunda zaman zaman bir kısım insan bundan faydalandı, bir kısmı da buna sevinemedi bunu eleştirdi. Dün eleştirenler bugün alkışladı, bugün alkışlayanlar da yarın eleştirdi. Bunların hiçbirisi beni etkilemedi. Ben vicdanımda beliren düşünceleri söylemeye ve dik durmaya gayret eden bir kişilik sergiledim.” diye konuştu.