Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Gözler, yazdığı kitapta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile üye Serdar Özgürler'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı iki ayrı davadan da beraat etti.

Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Anayasa Mahkemesi üyesi ve Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Serdar Özgüldür’e yönelik ‘basın yoluyla hakarette bulunmak’ suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Prof. Dr. Kemal Gözler duruşmaya Avukatı Ş. Cankat Taşkın ile birlikte katıldı. Kılıç ve Özgüldür ise duruşmaya gelmedi. Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz de gözlemci olarak katıldı.
Prof. Dr. Kemal Gözler, mahkemede isnat edilen suçları işlemediğini ifade ederek daha önceki verdiği ifadesini tekrarlayıp beraatini istedi. Gözler'i ve avukatını dinleyen hakim her iki davada da Gözler'in beraatine hükmetti.

ADALET YERİNİ BULDU

Hakimin beraat kararı ile büyük sevinç yaşayan Prof. Dr. Kemal Gözler çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Adalet yerini buldu, iki ayır davadan da beraat ettim. Böylece Haşim Kılıç ve Serdar Özgüldür hakkındaki iddialarımın doğru olduğu mahkeme huzurunda ispatlanmış oldu.” dedi. “Karşı bir dava açacak mısınız?” şeklinde ki soruya ise Prof. Dr. Gözler, “Hayır, bu kadar, açıklamam bu kadar” demekle yetindi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ CEZALANDIRILMADI

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz de duruşma sonrasında şunları söyledi: "En azından bu yargılama sonunda ifade özgürlüğünün cezalandırılmadığını görmüş olduk. Bizi mutlu eden bu. Zaten hocamın da yaklaşımında böyle bir suç unsuru olmadığını biliyorduk. Mahkemede bunu doğruladı, kanıtladı ve beraat aldı hocam şimdi gidiyoruz. Umarız bundan sonraki Türkiye için iyi bir işaret, iyi bir dayanak olsun bu karar."