Suriye'deki savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan 9 kişilik Suriyeli ailenin dramı yürek burkuyor. Beyninde kitle bulunan kızlarını tedavi ettiremeyen Muhammed ailesi, sağlıksız koşullarda kaldıkları iki katlı bir evin bodrumunda, gözleri önünde eriyip giden kızlarına uzatılacak yardım elini bekliyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak yaklaşık 1 yıldır Gaziantep'te yaşayan Suriyeli Muhammed ailesinin dramı yürekleri burktu. Dumlupınar Mahallesi'nde sağlıksız koşullarda bir evin bodrumunda tek gözlü odada yaşayan 9 kişilik ailenin 11 yaşındaki kızları Sıdra Muhammed'in beyninde tümör var. Yaklaşık 2 yıldır bu hastalıkla pençeleşen Sıdra, Türkiye'ye geldikten sonra ameliyat oldu. 2 ay önce tekrar hastalığı nükseden küçük kız, imkanları olmadığı için ameliyat olamıyor.

Doktorların, ameliyatın riskli olduğunu ve felç kalma olasılığının yüksek olmasını söylemesine rağmen, kızlarının tekrar sağlığına kavuşmasını isteyen aile, sağlıksız koşullarda, güneş görmeyen bodrum katında kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

2 BİN TL'LİK İŞİTME CİHAZI ALINAMAZSA ARTIK DUYAMAYACAK

Ailenin diğer hasta çocuğu 13 yaşındaki Zuheyr Muhammed de astım hastası ve işitme engelli. 2 bin TL'lik işitme cihazı alınamazsa Zuheyr, tamamen işitme duyusunu kaybedecek. İmkanları olmadığı için işitme cihazını alamayan aile, geçimlerini ailenin büyük kızı ve oğlunun haftada kazandıkları 100'er lira ile sağlıyor. Tek gözlü odaya 200 TL kira veren aile, bunun yanında 150 TL'de elektrik ve su faturalarını yatırıyor. Komşulardan gelen yardımlarla bu zamana kadar geldiklerini söyleyen baba Muhammed Muhammed (45), her yere başvurmasına rağmen iş bulamadığını dile getirdi. Kızı Sıdra'nın ameliyat olup tekrar sağlığına kavuşmasını isteyen baba Muhammed, yetkililerden yardım bekliyor. Muhammed, "Kızım 2 senedir hasta, başında kitle var. 2 sene sonra tekrar rahatsızlandı. Ameliyat lazımmış. İkinci ameliyat sıkıntı olabilirmiş. Eğer ameliyat olursa gözlerini ve ayaklarını kaybedebilirmiş. Çalışamıyorum, evim kira. Yemeğimizi komşulardan alıyoruz. Allah büyük. Hayır sahiplerinden yardım olursa kızımı ameliyat ettirmek istiyorum." dedi.

Kızının çok hasta olduğunu dile getiren anne Hulud Muhammed (35) ise "Kızımdaki kitle yeniden oluşmuş. Yeniden ameliyat olması gerekiyor ama ameliyat çok riskli. Çok korkuyoruz. Özel hastaneye götürüp ameliyat yaptıracak paramız yok." diye konuştu.

Suriyeli ailenin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten ev sahibi Cafer Kırmızıgül ise "Aile çok sıkıntı yaşıyor. Çocukları hasta. Doktorlar, çocuğun başında kitle olduğunu söylüyor. Çalışanları yok, çocuklarını tedavi ettirecek imkanları da yok. Çalışma imkanları yok, devletin el uzatmasını bekliyoruz. Ailenin büyük kız ve erkek çocukları çalışarak haftada aldıkları 100'ler lira ile geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Babanın mesleği olmadığı için iş bulamıyor. Oturdukları ev de sağlıklı bir ev değil." açıklamalarına yer verdi.