Osmaniye'de 38 yıllık doktor 62 yaşındaki Dr. Mehmet Ali Aykan, bir hastanın babası tarafından darp edildi. Başından aldığı sopa darbesi ile ağır yaralanan Aykan, Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli 48 yaşındaki Mahmut D. ise gözaltına alındı.

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu ve Osmaniye Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Cengiz Dağlaraştı devlet hastanesine gelerek saldırıya uğrayan Mehmet Ali Aykan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olayı kınayan Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "Bu kez 38 yıldır Osmaniye'ye hizmet etmiş Mehmet Ali Aykan'a hasta yakını tarafından fiziksel şiddet uygulandı. Bu insan 16 yıl Sosyal Sigortalar Kurumunun tek hekimi olarak 33 bin sigortalıya bakarken hiç şiddet görmedi, şimdi 3 bin - 4 bin hastaya bakarken şiddet görüyor. Neden, neler değişti. Peki yalnız hekime mi? Kadına, çocuğa, erkeğe ve çalışana şiddet tırmanışta. Şiddet terörü durmak bilmiyor. 2008 den bu yana gün yok ki aile hekimliğinde yeni yönetmelikler eklenmesin. Hekimlerin güvenliği neden gündeme gelmiyor? Neden Aile Sağlığı Merkezlerinde güvenlik görevlisi yok? Cumartesi koca binada tek başına nöbet tutuyorlar. Güvenli bir ortamda çalışmak hepimizin hakkı ve ihtiyacıdır. Şiddetin yaptırımı ve cezaları arttırılmalı, 2 gün sonra tekrar gelip bu kez öldürmesini mi bekliyoruz." diyerek olaya tepki gösterdi.

Hekime şiddetin giderek arttığını belirten Osmaniye Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Cengiz Dağlaraştı şunları söyledi: "Maalesef üzücü bir olayla tekrar karşılaştık. Bununla ilgili önleyici bir faaliyet yapılmamaktadır. Her ne kadar bakanlığımızca toplantılar yapılsa da eksik olan bir şeyler var. Eksik olan yanı ise şiddet mağdurlarının yanında şiddeti uygulayanların rehabilitasyondan geçirilmesi gerekir. Bu olayda psikiyatri hastasının babasının şiddeti uygulamasıdır. Şiddet uygulamasının nedeni ise doktora hastanın ilacını neden yazdın demesidir. Her ilde ve mahallede hekimlerin bulunduğu rehabilitasyon merkezlerinde bu tarz hastaların tedavi edilmesi gerekmektedir diyerek."