Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde yatan bir hastanın yakınları, hastalarının başka bir odaya taşınmak istemesine karşı çıkarak, bir doktoru, bir hemşireyi ve iki hasta bakıcıyı darp ettiği iddia edildi. Duruma tepki gösteren sağlık çalışanları, hastane önünde basın açıklaması yaparak, sağlık personellerine yapılan şiddeti protesto etti.

29 Nisan 2015 tarihinde 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayı gerçekleşti. Doktor tarafından hastanın odasının değiştirilmek istenmesine karşı çıkan hasta yakınlarının, Dr. Bülent Sultanoğlu, bir hemşire ve iki hasta bakıcıyı darp ettiği iddia edildi. Duruma tepki gösteren sağlık çalışanları hastane önünde bir araya gelerek, yapılan şiddeti kınadı. ‘Sağlıkta dönüşüm şiddet doğuruyor’, ‘Susma haykır, şiddete hayır’ sloganları atan sağlık çalışanları, meslektaşlarına karşı yapılan şiddeti kınadı.

'ŞANSLIYDIM ÇÜNKÜ BIÇAKLANMADIM YA DA KURŞUNLANMADIM'

Hasta yakınları tarafından darp edildiğini dile getiren Dr. Bülent Sultanoğlu, yaşadığı şiddet anını şu sözlerle dile getirdi: “Bugün ben hedeftim. Kendimi şanslı hissediyorum çünkü bıçaklanmadım ya da kurşunlanmadım. Artık o dereceye geldik. Tek suçum o saatte koridorda olmak ve hasta ile ilgilenmek. Benim hastam değildi. O saatte herhalde doktor dövmek istemişler. Şikayetçi oldum.”

'SAĞLIKTA ŞİDDETLE ELİNİZE HİÇBİR ŞEY GEÇMEZ'

Darp olayının yaşandığı hastane önünde basın açıklaması yapan Gaziantep Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, “Her gün kaç meslek grubu bu günü sağlıklı olarak tamamlayabilir miyim endişesi ile işe gitmektedir. 29 Nisan 2015 günü ameliyat ettiği hastalarının muayenelerini ve vizitini yapmakta iken arkadaşımız Dr. Bülent Sultanoğlu’na bazı hasta yakınları saldırıda bulunmuştur. Şiddet hiçbir şeyi çözmez. Meslektaşlarımız özveri ve nezaketle ile çalışıyorlar. Nezaketimiz ve iyi niyetimiz, güçsüzlük ve zafiyet olarak değerlendirilmemeli. Emeğimizin ve bilgimizin gücünü bize kullandırtmak zorunda bırakmayın. Emniyet yetkililerine sesleniyorum; Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete kayıtsız kalmayınız. Failleri bir an önce yargıya teslim ediniz.” dedi.

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddete tepki için protestoya katılan MHP Gaziantep İl Başkanı Dr. Muhittin Taşdoğan da sağlık çalışanlarının darp edilmesini kınayarak, sağlık çalışanlarının hedef tahtası koyulmasına tepki gösterdi.

Gaziantep Türk Sağlık Sen (SES) Şube Başkanı Hüseyin Akkız ise, “Gaziantep Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinde acı bir süreci yaşadı. Ancak Şiddet devam ediyor. Toplumun yaşadığı sağlık sorunlarını çözmek yerine sağlıkta dönüşüm programından vazgeçilmelidir.” diye konuştu.