Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde başlayan yoğun kar nedeniyle evlerinden çıkamayan hastalar, zabıta ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı. 24 saat görev başında olan Zabıta ekipleri hastaları, yaşlıları ve hamile bayanları evlerinden alıp hastanelere ve gideceği yere götürüyor.

Ereğli'de 3 gün önce başlayan ve yoğun şekilde devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde ve bazı mahallelerde ulaşımda aksamalara neden oluyor. Ulaşım sağlanamayan mahallelerdeki hastalar ise zabıta ekipleri tarafından 4X4 arazi araçları ile alınarak hastaneye, diyaliz merkezine ve gidecekleri yerlere götürülüyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun "Ereğli’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışıyla mücadele eden Ereğli Belediyemiz, İtfaiye, Zabıta, Su işleri, Fen İşleri, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Çözüm Masası’ndan oluşan 50 kişilik ekibimiz ve 14 adet kar küreme, greyder ve iş makineleri ile 24 saat görev başında." dedi.

Hastaların evlerinden alındığını kaydeden Dursun, "Diyaliz tedavisi gören vatandaşlarımız ile hamile bayanlarımız, belediyemize ait 4x4 araçlar ile evlerinden alınarak gerekli tedavileri yaptırıldıktan sonra tekrardan evlerine bırakılıyor. Yapılan bu hizmetler sonucunda tedavi gören vatandaşların mutlu oldukları görünce bizler de mutlu oluyoruz. Kar yağışının başladığı günden itibaren 52 vatandaşımıza diyaliz ve sağlık kuruluşlarına sevk ve taşıma sağladık." bilgisini verdi.