Dünyada sadece 200 kişide görülen bir hastalık çeşidi olan MNGİE hastalığına yakalanarak 2 yıl önce Hacettepe Hastanesi'nde ilik nakli ameliyatı olan Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hamit Tunç, hastalığına rağmen okul birincisi olma başarısı gösterdi.

Hastalığına rağmen çalışkanlığıyla göz dolduran Hamit Tunç, karne gününde ailesinin ve sevdiklerinin gururu oldu. Tutulduğu amansız hastalığa rağmen umudunu yitirmeyen 14 yaşındaki Hamit Tunç, sağlık sorunları nedeniyle Milli Eğitimin evde eğitim uygulaması kapsamında eğitim alarak Hüsnü Özyeğin Lisesi'nin okul birincisi oldu.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Çoban, okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte Hamit Tunç’u evinde ziyaret ederek, karnesini, takdir ve onur belgesini verdi. Hamit’le sohbet ederek yakın ilgi gösteren Beyhan Demirtaş, bir adet tablet bilgisayar ile çeşitli hediyeler verdi.

Hamit’in hastalığının başarısına engel olmadığını dile getiren Beyhan Demirtaş, "Onun hastalığı, çalışma azmi ve hayata tutunuşu bizlere ibret veriyor. İnsanların azim, kararlılık ve istekleri ile başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Hamit, hastalığına rağmen onur ve takdir belgesi alarak okul birincisi oldu. İnşallah gelecek yıl da başarısını artıracaktır. Biz kendisiyle onur ve gurur duyuyoruz. Ümidimiz Hamit’in bir an önce sağlığına kavuşmasıdır." diye konuştu. Hamit Tunç ise gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Beyhan Demirtaş’a ve öğretmenlerine teşekkür etti.