Hastalık hastası insanlar için internet tehlikeli. 'Apotheken Umschauelixier' adlı eczane dergisine göre özellikle internetteki blog ve forumlar hastalıklara karşı duyulan hastalıklı korkuları azaltmak yerine güçlendiriyor. Bunun bir sonucu olarak birçok internet kullanıcısı yazın ortasında klimalar açık kaldığı için boğaz ağrısından dolayı gırtlağında rahatsızlık hissedince yaz nezlesinden şüphelenmek yerine difteri, Enfeksiyöz mononükleöz, kızıl gibi hastalıklardan şüphelenebiliyor.

Dergiye konuşan Ruhr Üniversitesi Kliniği’nden Bert de Wildt de internette dolaşan bilgilerin sağlıkla ilgili korkuları daha da arttırabileceğini söyledi. Wildt’e göre internette bu gibi kişilerin korkularını kışkırtmaya yetecek kadar çok bilgi var.

Bir araştırmaya göre 60 milyon internet kullanıcısından 40 milyonu sağlığı söz konusu olduğunda internete başvuruyor. Forumlarda paylaşılan bilgiler ise uzman ağzından çıkmadığı için birçok insan için daha çok hastalanmak anlamına geliyor. Philips Üniversitesi’nden Gavy Bleichhardt’a göre internet kullanıcılarının yüzde 10'u hastalık hastası. Yüzde 15'inde ise hastalık hastalığı şüphesi söz konusu.