İzmir'in Bayraklı ilçesi Gümüşpala semtinde, bir binanın çatı katındaki derme çatma odada 85 yaşındaki annesiyle birlikte yaşayan 48 yaşındaki Gülden Doğan, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım istiyor. Maddi durumu iyi olmadığı için tedavi olamayan ve 6 aydır yataktan kalkamayan iki çocuk annesi kadın, eşinden yıllar önce ayrılmış. Kalp kapakçıklarından rahatsız olan Doğan, “Tedavi olmak istiyorum. Tekrar yürümek, sağlığıma kavuşmak istiyorum. Maddi durumum olmadığı için hastaneye gidemiyorum. Hiçbir sosyal güvencem ve gelirim yok. Ne olur bana yardım edin.” dedi.

Gülden Doğan, yıllar önce eşinden ayrıldı. Küçük oğlu ve annesiyle bir binanın çatı katında, derme çatma bir odada yaşam savaşı veriyor. Yaklaşık yedi ay önce kalp kapakçıklarından rahatsızlanan Doğan, Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada kendisine, kalp kapakçıklarında rahatsızlık olduğu söylendi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmesi istendi. Doğan ise o günden bu yana maddi durumu iyi olmadığı için hastaneye gidemiyor.

6 aydır yataktan kalkamadığını dile getiren Gülden Doğan, şunları anlattı: “Maddi durumum yok. Sağlık durumum da iyi değil. Yardım almadan ayağa kalkamıyorum. 30 kiloya kadar düştüm. Bana yardımcı olunmasını istiyorum. Ne olur yardım edin. Eski sağlığıma kavuşmak istiyorum. Yemek yiyemiyorum, yediğim zaman rahatsız oluyorum. Sabahtan akşama kadar çarpıntım çok oluyor. Gerçekten çok kötü durumdayım. Kalp kapak yetmezliği var dediler doktorlar. Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne gitmiştim, Tepecik’e gönderdiler. Gidemiyorum, maddi durumum yok. Çok muhtacım, çok zor durumdayım. Sigortam yok, gelirim yok. Annemle yaşıyorum. Sadece oradan buradan gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz. 85 yaşındaki anneme muhtaç oldum, çok zoruma gidiyor. Çok zor durumdayım. Kendi ihtiyaçlarımı göremiyorum. Bir bardak suyu bile annem veya oğlum veriyor. Tuvalete giderken kolumdan tutarak götürüyorlar. Merdivenlerden inip çıkamıyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Sağlığımın geri gelmesini istiyorum. Yarın bayram ama ben bayramı yaşayamayacağım."