Adana’da eli bıçaklı kişiler hastaneyi basarak doktor ve acil tıp teknisyenini kaçırdı. Düğünde oynarken cama çarpıp yaralanan, hakkında yakalama kararı bulunan 33 yaşındaki Mesut Ş., yakalanma korkusuyla hastaneye gitmeyerek, yakınlarından doktor getirmesini istedi. Bunun üzerine özel tıp merkezini basan Ş.'nin yakınları, hastaların gözü önünde doktor ve acil tıp teknisyenini bıçak zoruyla kaçırdı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa mahallesinde yaşandı. İddialara göre, merkez Seyhan ilçesi Ova mahallesinde oturan ve uyuşturucu madde bulundurmak, satmak ile hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı olan 33 yaşındaki Mesut Ş., bir yakınının düğününde oynarken kolunu cama çarpıp yaralandı. Hakkında yakalama kararı bulunduğu için polisin aradığı Ş., hastaneye giderse yakalanacağını düşünüp yakınlarından doktor getirmesini istedi. Bunun üzerine Ş.'nin yakınları Yunus Ş. ve Adem D. ile 3 kişi, özel bir tıp merkezini bastı. Hastaların gözü önünde hastane görevlilerine darp eden bu kişiler, Dr. Mustafa A. ile acil tıp teknisyeni Emre Ö.'yü bıçak tehdidiyle yaralanan Mesut Ş.'nin kaldığı yere götürdü. Saldırganlar, Dr. Mustafa A. ve teknisyeni tedavinin ardından yeniden tıp merkezine götürdü.

Polis, ihbar üzerine çalışma başlattı. Tıp merkezinin güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu doktor ile sağlık görevlisini kaçıran Yunus Ş. ve Adem D. ile olaya karışan 3 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edilen Ş. ve D. tutuklandı, 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, hakkında yakalama kararı olan Mesut Ş.'yi arıyor.