Bazı bölümlerinde hasta kabulünün sürdüğü Adana Devlet Hastanesi’nin eski binasında kimliği belirsiz kişiler uyuşturucu partileri yapıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Tekin Müjde, hastane içerisinde yaşanan uyuşturucu partilerinin kalıntılarını yerinde göstererek, yetkilileri göreve davet etti.

Müjde, hastanenin bir yanında hastaların muayene olduğunu diğer taraftan ise bina içerisine ve bahçeye girenlerin bu alanda uyuşturucu kullandıklarını belirtti. Hastanenin mezbelelik bir halde durduğuna işaret eden Müjde, “Burası metruk bir bina ve mezbeleliktir. Çöplüklerini kedilerin karıştırdığı pislik ve hastalık yuvasına dönmüş durumdadır. Poliklinik hizmeti verilmeyen alanları uyuşturucu ve madde bağımlısı olan suça meyilli kişilerin kullandığı bir binada sağlık hizmeti üretemezsiniz. Böyle sağlıksız güvenliksiz bir ortamda bir hasta veya hasta yakınının başına bir şey geldiğinde kimse bunun hesabını veremeyecektir. Birilerinin başına telafisi mümkün olmayan bir kaza gelmeden burada verilen sağlık hizmetinin durdurulması, ivedilikle yıkım kararının alınması veya alınmış bir yıkım kararı varsa da yıkıma başlanarak sivil vatandaşlarımızın bu alanı kullanması önlenmelidir.” dedi.

"HASTANENİN YENİ YERİNDE HASTA SAYISI DÜŞÜNCE BURASI KULLANILIYOR"

Devlet Hastanesi’nin mevcut binasında poliklinik hizmeti vermesinin nedenini de açıklayan Müjde, “Geçici olarak taşındığı yeni yerinde düşen hasta sayısı ve buna bağlı olarak azalan döner sermaye gelirlerine çözüm olarak boşaltılan eski binanın bir kısmında, poliklinik hizmetlerine devam etme kararı alınmıştır. Bu yolla azalan döner sermaye gelirlerini telafi etme yoluna gidilmiştir. 1886’dan 2013 yılına kadar kesintisiz 127 yıl hizmet veren Adana Devlet Hastanesi bina, donanım, fiziki altyapı ve üretilen hizmet kalitesi düşüklüğü ve yetersizliği neticesinde bölgenin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek duruma gelmiştir. 2013 Temmuz ayında ana bilgisayarının fişi çekilerek yerine yeni modern bir hizmet binası yapılana kadar geçici olarak da hizmetlerine devam etmek için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin boşalttığı eski binasına taşınmıştır. Yeni hastane binası inşaatı ihalesini alan firma inşaat alanında sivillerin bulunmasını ve hasta muayenelerinin devam etmesini, iş güvenliği açısından riskli bularak sözleşmeyi tek taraflı feshetmiştir. Böyle bir gelişme sonucunda proje yeniden ihaleye açılarak başka bir şirkete devredilmiştir. Bu arada, yıkım kararı alınan eski binada poliklinik hizmetleri bugün de devam etmektedir.” diye konuştu.

"SAĞLIKSIZ ŞARTLARDA ÜRETİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNE ACİLEN SON VERİLMELİDİR"

Sağlıksız şartlarda üretilen sağlık hizmetlerine acilen son verilmesi gerektiğini kaydeden Tekin Müjde, “Sağlık çalışanları olarak mesleki etiğimden çok uzak giydiğimiz beyaz önlükten utanacak şartlarda vatandaşımızla karşı karşıya gelmek istemiyoruz ve sağlıksız şartlarda üretilen sağlık hizmetlerine acilen son verilmelidir diyoruz. Adana Devlet Hastanesi, eski binasının bulunduğu bölgede 22 mahalle ve 250 binden fazla nüfusa hizmet vermekte, yılda ortalama 100 bin vatandaşımız buradan sağlık hizmeti almaktaydı. Yaklaşık 1,5 yıl önce bölgeye 250 yataklı çağdaş bir hizmet binası inşa edeceğiz vaadiyle boşaltılmıştır, geçen bunca süreye rağmen bir tek çivi bile çakılmamıştır. Verilen tüm seçim vaatleri gibi bu vaatler de zaman içerisinde unutulmuş ve de unutturulmaya çalışılmıştır, bölge insanının da bu yeni durumu kanıksaması sağlanmıştır. SES Adana Şube Başkanı olarak, kamusal görevimizi yerine getirerek uyarıyoruz. Yaşattığınız insanlık ayıbına derhal bir son verin. Bölgeye acilen çağdaş normlarda insan onuruna yakışan bir hizmet binasının inşaatına başlanmasına ve insanlık dışı şartlarda verilen sağlık hizmetinin sonlandırılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.