İngiltere’nin başkenti Londra’da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürülen 3 yaşındaki Armağan Denli, kızamık teşhisiyle evine geri gönderildi. İlerleyen saatlerde fenalaşan minik Armağan, tekrar götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Küçük Armağan Pazar günü, yüksek ateş ve kolunda çıkan kızarıklıklar nedeniyle başkent Londra’nın kuzey bölgesindeki Enfield semtinde bulunan North Middlesex Hastanesi’nin acil servisine annesi Fatma Denli tarafından götürüldü. Acil serviste öğlen saat 13 sularından akşam 19’a kadar toplam 6 saat bekletilen Armağan, doktor muayenesinden sonra evine gönderildi. Gece saatlerinde durumunun giderek ağırlaştığını fark eden anne Fatma ve baba Yücel Denli, minik Armağan’ı tekrar hastanenin acil servisine götürdükten sonra kaybetti.

ESAS HASTALIĞI MENENJİT ÇIKTI

Cihan Haber Ajansı muhabirinin ulaştığı amca Turgay Denli, hastane ihmali yüzünden Armağan’ın öldüğünü belirtti. Tekrar götürüldüğü hastanede hayatını kaybeden minik Armağan’ın sonradan menenjit olduğunun anlaşıldığını Denli şu sözlerle anlattı: “Armağan fenalaşıp gece tekrar hastaneye götürüldüğünde teşhisi koyuyorlar menenjit diye. Ama artık çok geç olduğu için yani hastalık son boyutunu aldığı için kaybediyoruz bebeği.”

Yüksek ateş şikayetiyle hastanenin acil servis kapısını çalan ailenin, Armağan’ın durumunu öğrenmek için yaklaşık 6 saat bekletildiğini söyleyen Denli, “Hastane ihmali yüzünden aile perişan.” dedi.

Denli Ailesi’nin 3 yaşındaki oğlu Armağan için hukuki yollara da başvurulacağını sözlerine ekleyen amca Turgay, ailenin bu işin peşini bırakmayacağını ifade etti.

HASTANE ÖNÜNDE PROTESTO

Ayrıca, hastane ihmaline tepki olarak gelecek Cumartesi günü İngiltere yerel saatiyle 12’de North Middlesex Hastanesi’nin önünde protesto yapılacağını açıklayan Denli, seslerini daha çok duyurmayı amaçlıyor.