Sarıyer’de polis operasyonunda ağır yaralanan Dilek Doğan’a destek vermek için hastane önünde açıklama yapan gruba polis müdahale etti. Yaşanan arbedede bir kadın yaralandı.

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer’de polis operasyonu sırasında polis tarafından vurulduğu iddia edilen Dilek Doğan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Dilek Doğan’a destek vermek isteyen milletvekilleri ve Halk Cephesi üyesi bir grup, acil servis önüne gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Polis ekipleri, ‘Dilek Doğan polis kurşunuyla vuruldu, adaletsizliğe teslim olmayacağız’ şeklinde pankart açan gruptan açıklama sırasında pankartı kaldırmalarını istedi. Pankartın önünde oturma eylemi yapmak isteyen grupla polis arasında arbede yaşandı. Polis, gruba müdahale ederek pankartı aldı. Yaşanan arbedede Dilek Doğan’ın yakınlarından biri olduğu öğrenilen bir kadın yere düşerek yaralandı. Yaralı kadın hastanede tedavi altına alındı. Polis acil servis önüne barikat kurdu.

Hastane önünde gözyaşları içinde konuşan Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, “O polisi ben görsem tanırım 55-60 yaşlarında bir polisti. Gençten bir polis değildi yalan yazmasınlar. Genç olsa belki bu tecrübesizdir derdim. Ama yaşlı bir adamdı. Amirmiş amir öğrendiğime göre amirmiş. Benim çocuğumun yüzüne bakmaya kıyamazdık. Kocaman silahı nasıl doğrulttun sen kızıma. Nasıl kıydın sen ona nasıl. Babası, abileri bir gün bir tokat atmamışlardır. Ona kıyan herkese kıyar. Herkes dikkatli olsun herkes kendi önlemini alsın.” dedi.

Aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Eli kanlı caniler dışarıda dolaşırken Ankara’da bombalar patlatması, yüzlerce insanı katletmesi bu kadar kolay gerçekleşirken, bir genç kızımızın bir takım şüphelerle öldürmeye yönelik hedef alınması son derece kabul edilemez bir olay olarak görüyoruz. Netice olarak canlı bombalar ortalıkta dolaşıyorlar ülkenin başbakanı herhangi bir eylem gerçekleşmeden onlara yönelik bir şey yapamayacaklarını söylüyor. Diğer taraftan bir genç kızımızı hedef alarak yaralayıp bu hale getirebiliyorlar.” diye konuştu.

KANAMA RİSKİ NEDENİYLE 48 UYUTULACAK

Dilek Doğan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren avukat Aycan Çiçek, “Doktorlarıyla görüştük. Dün kalbi durdu, kalp ritmi çok düşük olduğu için tansiyonu da düşük. Tansiyonunun normale dönmesi için ilaç veriyorlar. Şu anda normal seyrinde gidiyor. Kanama riski devam ediyor. Her an kanama olabilir diye 48 saate kadar uyutmayı düşünüyorlar. Tansiyonu ve kalp ritmi normale dönmüştür verdikleri ilaçlarla.” şeklinde konuştu.

SAPANLI TEYZEDEN DESTEK

Öte yandan Gezi Parkı eylemleri sırasında çekilen fotoğrafı nedeniyle 'Sapanlı Teyze' olarak anılan Emine Cansever'in aileye destek vermek için hastaneye gelmesi dikkat çekti. Açıklama sırasında pankartın arkasında duran Cansever, müdahale anında polise tepki gösterdi.