Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdür Yardımcısı Mustafa Boya’nın üç kişi tarafından makamında darp edilmesini protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Sağlık Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, saldırının dün hastane içerisinde gerçekleştirildiğini ve Boya’nın hastanede çalışan bir yüklenici firma personelinin 3 yakını tarafından henüz belli olmayan bir sebepten ötürü odasında darp edildiğini söyledi. Hız, “Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik bir saldırı da dün ilimiz Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşanmıştır. Çalışanlarımıza layık görülen bu muamele asla kabul edilemez.” dedi.

Son yıllarda giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayı Afyonkarahisar’da da görülmeye başlandığını kaydeden Hız, tüm uyarılara rağmen, hatta çok yakın zamanlarda birçok sağlık çalışanın şiddet nedeniyle hayatını kaybetmesine rağmen şiddetin önüne geçilmediğini ifade etti. Hız, "Hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlardadır. Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur, ne yazık ki bundan sonra da olması çok muhtemeldir.” diye konuştu.