İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde muayene olan vatandaşlar, MR ve tomografi için 2 yıl sonrasına randevu verilmesine tepki gösterdi. Vatandaşlar, bazı devlet hastanelerinin de kedilerle dolu olduğunu söyleyerek 'Hastane mi veteriner mi belli değil?' diyerek isyan etti.

Yaşar Kemal’in sağlık durumunu öğrenmek için İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen İstanbul Vali Şahin’e vatandaşlar devlet hastaneleriyle ilgili sıkıntılarını anlattı. Vali Şahin'e, Cerrahpaşa ve Çapa Hastaneleri’nin pis olduğunu söyleyen Hanife Cindir, “Buralarda kedilerin çok olmasından rahatsızız. Çocukları acile götürüyoruz. Otururken, bir oradan bir buradan kedi geliyor. Hastane mi veteriner mi belli değil? Ölecek hastaya 2 yıl sonraya MR randevusu veriliyor. Yazık günah değil mi? Az evvel bir bebek geldi. 2 yıl sonraya MR randevusu veriliyor.” diye konuştu.

TOMOGRAFİ İÇİN 11 AY SONRASINA RANDEVU

Tomografi için Kasım ayına randevu verildiğini belirten ve kendisinin engelli olduğunu söyleyen Hasan Araz, “Bir yıl sonraya randevu veriliyor. 60 lira versem tomografiye girebiliyorum. Ben engelliyim. Bende para yok. 11 ay mecburen bekleyeceğim. Yazık günah!” ifadelerini kullandı.

‘BİZDEN İKİ MİSLİ PARA ALIYORLAR’

Kendisinin Kerkük Türkmen’i olduğunu ifade eden Ayhan Ömer ise derdini şöyle anlattı: “Bize normal muamele yapmıyorlar. Normalde muayene ücreti 60 lira, Suriyelilere herşey bedava. Neden? Araplara bedava, Türkmenlere bedava değil. Bizden iki misli alıyorlar. Biz de savaştan gelmişiz. İki misli veriyoruz.”