Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Hocalı Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

15 Temmuz Millet Bahçesi’ne ek olarak yapımına başlanan, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 15 dönümlük Hocalı Parkı’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çalışmaların tamamlanarak parkın bir an önce hizmete açılacağını söyledi.

Başkan Erkoç, il genelinde yaptıkları onlarca park, yeşil alan ve millet bahçeleri ile 1 milyon 544 bin metrekare yeşil alanı Kahramanmaraş’a kazandırdıklarını söyledi.

Hocalı Parkı içerisinde bulunan binanın da değerlendirileceğini kaydeden Başkan Erkoç: “Buradaki binayı da değerlendiriyoruz. Üst katı Millet Kıraathanesi alt katı da kütüphane olarak halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Öte yandan Kahramanmaraş Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tural Şahbazlı ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti oldukça çok anlamlı bulduklarına işaret ederek: “Hocalı Katliamı’nda 25 Şubat’ı 26 Şubat'a bağlayan gecede Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katledilmişti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve diğer emeği geçenlere bu anlamlı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.