Kocaeli Devlet Hastanesi'nin otomasyon sistemi sabah saatlerinde çöktü. Muayeneye gelen vatandaşlar, sıra için uzun kuyruk oluşturdu ancak sistem olmadığı için sıra alamadı. Duruma tepki gösteren hastalar, "Sistem çöktü diyorlar. Saatlerdir sıra bekliyoruz. Ne zaman da geleceğini bilmiyoruz. Bir yetkili de çıkıp açıklama yapmıyor." diyerek tepkilerini ortaya koydu.

İzmit'te bulunan Kocaeli Devlet Hastanesi'ne sabahın erken saatlerinden itibaren muayene için gelen vatandaşlar, sistem arızası nedeni ile muayene sırası alamadı. Hastanenin otomasyon sistemi çöktüğü için hastalar, sıra alabilmek için hastane içerisinde uzun kuyruk oluşturdu. Hastanedeki sağlık ekibi de sisteme giriş olmadığı için bu sırada işlem yapamadı. Kuyrukta zaman zaman tartışmalar da yaşandı. Kayıt kabulde bulunan görevliler tartışmanın artması üzerine hastaların kimliklerini topladı ve "Biz sistem gelince sizi çağıracağız. Kuyruk oluşturmayın." dedi. Vatandaşlar bunun üzerine kimliklerini görevlilere verdi. Bazı vatandaşlar da bu duruma tepki göstererek, muayene olmadan hastaneden ayrıldı.

Yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar, "Sabah saatlerinden itibaren muayene olmak için hastanede geldik. Kimimiz iş yerinden izin aldı, kimimiz başka işini ara vermek zorunda kaldı. Hastaneye geldik. Adeta şoke olduk. Otomasyon sistemi çökmüş. Yetkililer neden çöktüğüne dair de bir şey söylemiyor, ne zaman düzeleceğine dair de bir şey söylemiyor. Burada yaşlı olanlar var, ayakta durmakta zorlananlar var. Nedir bu sistemden çektiğimiz." diyerek yaşananlara tepki gösterdi.