Küçükçekmece’de, gece rahatsızlanan 3 yaşındaki Utku Furkan Seyrek, götürüldüğü hastanede ateş düşürücü fitil yapılarak eve gönderildi. Annesi tarafından yatağına yatırılan minik Utku 1,5 saat sonra hayatını kaybetti. Acılı aile, küçük Utku’nun ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu.

Küçükçekmece Halkalı Yarımburgaz Mahallesi’nde bir gecekonduda oturan Seyrek ailesinin 3 yaşındaki çocukları Utku Furkan gece yarısı rahatsızlandı. Aile, çocuklarını karın ağrısı ve kusma şikayetiyle Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada çocuk acil bölümündeki nöbetçi doktor tarafından kontrol edilen Utku Furkan’a fitil tedavisi verilerek evine gönderildi.

Eve dönen Seyrek çifti, çocuklarını yatağına yatırdı. Anne Gülcan Seyrek, Utku’nun başında beklemeye başladı. Yaklaşık 1,5 saat sonra doğuştan görme engelli çocuğun ağzından köpük geldi. Paniğe kapılan anne ve baba tekrar hastaneye gitti. Acil bölüme alınan Utku Furkan’ın yapılan kontrolde hayatını kaybettiği tespit edildi. Baba Nazif Seyrek, çocuğunun ölümünden doktoru ve hastaneyi sorumlu tuttu.

Oğlunun ölümünde hastane ve doktorun ihmali olduğunu iddia eden baba Nazif Seyrek, şöyle konuştu: “Doktor baktı, hiç ilgilenmedi bile. Fitil verdi. Fitili hemşire bile yapmadı, eşim verdi. Daha sonra bizi eve gönderdiler. 1,5 saat sonra ağzından köpükler çıkmaya başladı. Tekrar apar topar aynı hastaneye götürdüğümüzde çocuğumuzun öldüğünü söylediler. Şüpheli ölüm diye kayda geçirmişler. Doktordan şikayetçiyim. Yüreğim yandı, başkalarının yüreği yanmasın. Sen doktorsun, bu ölecek çocuğun durumunu anlamayacak mısın? Hiç tahlil falan yapılmadı, ilgilenilmedi.”

Anne Gülcan Seyrek ise, “Çaresizim. Suç olanların cezasını çekmesini istiyorum. Bu hastaneden çok şikayet var zaten. Gelenlere ilaç yazıp gönderiyorlar. İlgilenmediler.” dedi.