Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi hastalara hizmet vermiyor. Kapısına 'tadilat nedeniyle kapalıdır' yazısı asılan acil servise gelen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

İddiaya göre cuma günü 17.00 sıralarında kapanan acil bölümünde çalışan doktorlardan bir kısmı bir süre önce istifa etti, geriye kalan 3 doktor da yoğunluktan dolayı rapor aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Behçet isimli bir vatandaş, "Doktorlar, kendi kafalarına göre rapor almış. Diyorlar ki 'hastanenin içinde tadilat var'. Böyle bir şey yok. Herkes kafasına göre rapor almış, acil kapalı. Gelen hastalar olarak sadece çocuklara bakıyorlar. Ya Dışkapı Hastanesi'ne ya da diğer hastanelere gönderiyorlar. Pazartesi açılacağı söyleniyor ama belli değil." dedi.

'DEVLETİN HASTANESİ NASIL KAPALI OLUR YA?'

Acil servisin kapalı olduğundan haberdar olmayan vatandaşlar kapıdan geri dönmek zorunda kaldı. Kapıya kadar gelip durumu olay yerinde bulunanlardan öğrenen bir başka vatandaş, "Hastaneye geldik biz. Şimdi Dışkapı'ya mı gideceğiz. Devletin hastanesi nasıl kapalı olur ya? Rezillik ya. Git kızım git ya devletin hastanesi nasıl kapalı olur ya?" diye konuştu.

Maç sonrası sakatlık geçiren ve arkadaşının yardımıyla acile gelen başka bir vatandaş şunları söyledi: "Acile geldik. Ayağımda bir sıkıntı vardı, ayağım şişti. Yürüyemeyecek durumdayım. Acile geldik ama maalesef kapalı. Bu nasıl hastanedir bilmiyoruz. Sebebi nedir bilmiyoruz, yönlendiren de yok. Şimdi başka bir hastaneye gideceğiz ama bu insanları mağdur etmekten başka bir şey değil. Nasıl oluyor bugünün Türkiye'sinde anlayamıyoruz."