Şanlıurfa’da SGK İl Müdürlüğü’nün daha önce incelemeye alıp hastane lehine sonuçlandırdığı dosya üzerinden tekrar operasyon yapıldı. Şanlıurfa'da özel bir hastane ve SGK’ya eş zamanlı yapılan baskında bazı evraklar incelenmek üzere alıkonuldu.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı üzerine Şanlıurfa’da özel bir hastane ve SGK’ya eş zamanlı baskın yaptı. Baskında bazı evraklara el konuldu. Baskının daha önce hastane lehine sonuçlanmış bir dosya üzerinden yapıldığı öğrenildi.

Operasyon sonrası açıklama yapan hastane yönetimi, “Şanlıurfa SGK İl Müdürlüğü’nce evvelce incelenip lehimize karar verilen ve sonuçlanmış bir dosya ile ilgili olarak Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde yapılan incelemeye ek olarak hastanemizden de bir takım bilgi ve belgeler talep edilmiştir. Karar ve talep doğrultusunda tüm asıl belgeleri soruşturma yapan makamda ve SGK Müdürlüğü’nde olmasına rağmen bizden istenen evraklar emniyet mensuplarına teslim edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Baskın kapsamı ile ilgili değerlendirmede bulunan hastane yönetimi şu ifadelere yer verdi: “Konu yoğun bakım yatak sayısı ile ilgilidir. Bu konuda gerekli soruşturma ve inceleme SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Şanlıurfa Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazdığı yazı ile hastanemizin yoğun bakım yatak sayısı 19.12.2011 tarihi itibarı ile hastanesinin toplam 77 yoğun bakım yatağı uygunluğu tespit edilmiş olup yoğun bakım yatağı tescil işlemleri bütün özel hastanelerin yoğun bakım yatakları için tescil işlemleri 31.12.2014 tarihine kadar uzatıldığı için tescil işlemleri devam etmektedir şeklindeki yazıda da belirtildiği üzere hastanemiz yoğun bakım yatak sayısı 19.12.2011 tarihi itibarı ile 77 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. Bu husus soruşturmanın devam ettiği tarihte SGK’ ya bildirilmiş ve SGK tarafından verilen ceza iptal edilerek soruşturma tamamlanmış ve lehimize karar verilmiştir.”

El konulan tüm belgelerin SGK’da olmasına rağmen hastaneye baskın yapılmasına anlam verilmediği belirtilen açıklamada, “Hastanemizden istenen belgelerin tamamı SGK’da ve soruşturma dosyasında mevcut olmasına rağmen bugün hastanemizde yapılan işlem tamamen hukuksuzdur.” şeklindeki ifadeler kullanıldı.

Hastanenin faaliyetleri ile ilgili bilgilerin de verildiği açıklamada operasyonun algı oluşturmak amaçlı yapıldığı vurgulandı. 2008 yılından itibaren Şanlıurfa’ya hizmet veren 205 yataklı her türlü tıbbi donanıma ve tıbbi kadroya sahip bölgenin en büyük özel hastanesi olduğu hatırlatılan açıklamada şu ibarelere yer verildi: “900 kişinin istihdam edildiği, ayda 40 bin hastanın muayene edildiği ve yüzlerce büyük ameliyatın yapıldığı Şanlıurfa’nın özel sektördeki en büyük yatırımına, içeriği boş ve kapatılmış bir soruşturma bahane edilerek bir algı oluşturulması bizleri ve bütün hastalarımızı üzmüştür. Bu soruşturma ile ilgili olarak daha önce gerek SGK, gerek kolluğa istenen tüm bilgi ve belgeler teslim edilmiştir.”

Öte yandan baskını hukuksuz bulan hastane yönetimi, hukuksuzluklardan dolayı yasal haklarını kullanacağını belirtti.