Zonguldak’ta hastaneye götürdüğü annesini ve amcasının eşini yolda geçirdikleri trafik kazasında kaybeden sürücü İsmail Günaydın ile babası Yaşar Günaydın cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu.

Kaza, Zonguldak-Ereğli karayolu Ilıksu civarında meydana geldi. İddiaya göre annesini Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne tedaviye götüren İsamil Günaydın (45) idaresindeki 67 SF 855 plakalı otomobil, yoldan çıkarak taklalar atarak uçuruma yuvarlandı. Kazada, otomobil takla attığı sırada arka koltuktan ön koltuğa fırlayan sürücünün annesi Nazmiye Günaydın (71) ile amcasının hanımı Hatice Günaydın (90) olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü İsmail Günaydın, eşi Alaplı ilçesinde görevli imam Zahide (45) ile kuzeninin kızı Ebru Günaydın (21) ise AFAD ve Kozlu Belediyesi itfaiye ekiplerinin yardımı ile otomobilden çıkartılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden Nazmiye ve Hatice Günaydın için Süleymanbeyler köyünde cenaze töreni düzenlendi. Göleviç Mahallesi’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninde sürücü İsmail Günaydın, yakınlarının yardımı ile ayakta durabildi. Sürücünün babası Yaşar Günaydın ise eşinin tabutuna sarılarak ağladı. Nazmiye Günaydın’ın cenazesi helallik alınıp evin önünden götürüldüğü sırada torunları gözyaşlarına boğuldu.

Nazmiye ve Hatice Günaydın ayrı ayrı cenaze namazlarının kılınmasının ardından dualarla toprağa verildi. Sürücü İsmail Günaydın, savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.