Konya'da ağır koma ve şoka girmiş halde Mevlana Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan 67 yaşındaki Meryem Altınpınar'ın tıkanan beyin damarları, "acil damar açıcı ilaç uygulaması" ile açıldı. Tedavisinden günler sonra taburcu edilen Altınpınar, hastaneden yürüyerek ayrıldı.

Bilinci kapalı bir şekilde acil servise götürülen Altınpınar'da ağır koma durumu, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında ciddi bozulmalar, beyin damarlarının birçok yerinde pıhtıyla tıkanma tespit edildi. Yoğun bakıma alınan hastaya, dakikalar içerisinde beyin damarlarını tıkayan pıhtıyı eritmeye yönelik ilaçlar, sıvı ve destek tedavisi başladı. Nöroloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Faik İlik tarafından yoğun bakım tedavisi tamamlandıktan sonra nöroloji servisine alındı. Burada uygulanan tedavilere çok iyi cevap veren hastanın bilinci açıldı ve güçsüzlüğünde belirgin bir düzelme oldu.

Hastanın bilincinin açılması ve tekrar yürümeye başlamasının, yakınlarını ve kendilerini çok sevindirdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. İlik, nöroloji fonksiyonları tama yakın düzelmesine rağmen bir süre daha takip edeceklerini söyledi. Hastanın eşi İsmet Altınpınar ise “Eşimi hastaneye getirdiğimde tekrar düzeleceği ümidimi neredeyse kaybetmiştim ancak Allah’ın izniyle ve doktorlarımızın yardımıyla ümidim giderek arttı ve sonunda eşim, yürüyerek hastanenden ayrıldı. Tüm hastane personeline minnettarım.” dedi.

GELİŞEN TEKNOLOJİ DAHA ETKİLİ TEDAVİ İMKANI SUNUYOR

Gelişen teknolojinin daha etkili tedavi imkanları sunduğunu ifade eden Faik İlik de şunları söyledi: “Günümüzde teknolojik imkanlarla eskiden tedavisi olmayan nörolojik hastalıkların tedavisi mümkün olmaktadır. Hastanemizde, beyin damar tıkanıklığı konusunda üst düzey tedavi yöntemleri başarıyla uygulanmaktadır. Hastanemizde farklı branşlardaki uzmanların uyum içerisinde çalışması da yine Meryem Hanım gibi hastalarımızın iyileşmesinde çok önemli rol oynamaktadır.”