Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez asla onaylanmayacak bir saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’in ölümünden büyük bir üzüntü duyduklarını açıkladı.
Bir insanın yaşam hakkını sona erdirmeyi amaçlayan ve yaşam hakkına yönelen bir eylemin hak arama yöntemi olamayacağına işaret eden Baro Başkanı Dönmez, bu saldırının yargı camiası başta olmak üzere Türkiye’ye yönelik bir terör eylemi olduğunu söyledi.
Nasıl ve her ne şekilde olursa olsun, kimden gelirse gelsin her türlü şiddet ve terör eyleminin karşısında olduklarını ve bu saldırıyı Hatay Barosu adına şiddetle kınadıklarını ifade eden Dönmez yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ın ölümü sebebiyle avukatlara yönelik sorumsuzca yapılan açıklamaları da doğru bulmadıklarını belirtti. Dönmez “Yargı camiasının bütününü oluşturan hâkim, savcı ve avukatlar arasında ayrımcılık yapmayacak, bütünlüğünü bozmayacak ve ortaklaşa bulunacak güvenlik çözümlerini elbette ararız. Ancak Adliyelerdeki güvenliğin zaafı avukatlar değildir. Avukatlar; bir hâkim, bir cumhuriyet savcısı gibi yargı görevi gören meslek mensuplarıdır. İnsanların yaşam hakkı, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlükleri için canını yitiren onca meslektaşımız varken bu saldırıdan avukatlara pay çıkarmak; sorumluluğun üstünü örtmektir. Olayla ilgisi olmayan avukatların hedef haline getirilmesini hukuk camiası, mesleğimizin onurlu insanları ve ülkemiz kabul etmeyecektir” ifadelerini kullandı.