Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 47 polis memuru hakkında hazırlanan iddianamenin ilk duruşması Hatay Adliyesi’nde başladı. Kimlik tespitinin yapılmasının ardından iddianamenin okunması ile devam eden davanın ilk gününde avukatlar ve hakim arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Duruşma salonuna üzerlerinde silah bulunan 2 sivil kişinin girdiğini iddia eden avukatlar, şahısların salondan çıkarılmasını ve davanın kapalı usulde devam etmesini isterken talepleri mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.

Sabah saatlerinde Hatay Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmaya 47 polis memurundan çoğu katılırken, ilk olarak kimlik tespitleri yapıldı. Kimlik tespitlerinin ardından ara verilen davanın ikinci oturumunda 104 sayfalık iddianame okunmaya başladı.

POLİSLER NE İLE SUÇLANIYOR?
Hatay Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek" ve "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından dava açıldı. Dava kapsamında 22 Ocak 2015 tarihinde Hatay Valiliği tarafından halen Hatay'da görevde olan 18 polis, "İddianamede isnat edilen suçların memuriyetten ihracı gerektirecek nitelikte olması ve yürütülen soruşturmanın selameti açısından” 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. Maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmıştı. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Çiğdem'in hazırladığı iddianamede, 13 mağdur ve 28 müşteki yer alıyor. İddianamede sanıkların 6 aydan 8 yıla kadar değişik oranlarda hapis cezasına çarptırılması isteniyor.