Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki mahallesinde dağlardan gelen sel suları hayatı olumsuz etkiledi. Aracı suya gömülen bir vatandaşın sel sularının ortasında duran bankın üzerinde aracını ve göle dönen yolları izlemesi ise objektiflere yansıdı.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Adana-İskenderun Otoban Yolu ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Sarıseki güzergahında yollar kapanınca araç sürücüleri araçlarında saatlerce mahsur kaldı.

Dağlardan gelen sel suları otoban yolundan Sarıseki deresine doğru aktı. Sarıseki'de bir çok ev ve okulu su bastı. Organize Sanayi Bölgesi yolunda bazı yol ve köprülerin hasar görmesi sonucu uzun süre yollar tarfiğe kapandı. Bazı araçlar ise adeta göle dönen caddelerin içinde kaldı.

Hatay Su ve Kanalizasyon ekipleri ise gün boyu suların tahliyesi için çalıştı. Mağdur olan vatandaşlar evlerindeki eşyaları kurtarmanın telaşı içerisine düştü. Aracı suya gömülen bir vatandaşın sel sularının ortasında duran bankın üzerinde aracını ve göle dönen yolları izlemesi ise objektiflere yansıdı.

Sarıseki Ortaokulu sınıfları ve bahçesi de sular altında kalırken, okulun temizleme ve tahliye çalışmalarını müdür ve öğretmenler kendi imkanları ile yapmaya çalıştı.