Hatay, Kilis ve Gaziantep Valileri, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer'in de katıldığı toplantıda sınır güvenliğini masaya yatırdı.

Hatay Valisi Ercan Topaca'nın ev sahipliğinde Antakya Ottoman Otel'de gerçekleşen toplantıya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere üç ilin İl Emniyet Müdürleri, MİT Daire Başkanları, İl Jandarma Komutanları ve Garnizon Komutanları katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca 3 ilin sınır güvenliğinin sağlanması adına fikir alışverişinde bulunulacak toplantıda sınır hattına duvar örülmesi ve hatta kamera sistemi dahil bir yapıyı görüşeceklerini söyledi. Topaca, "Sınır güvenliğinde alacağımız tedbirler nedir bunları görüşeceğiz. Sınırlarımızda yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda bugün burada alacağımız kararlar ve ortaya koyacağımız çözümler daha güvenli sınır ve kentlere katkı yapacaktır. Duvar örülmesi, hendek yapılması ya da kamera sistemi ile bunların hepsinin bir arada olduğu bir yapıyı tartışacağız. Sorunlar aslında ortak ve benzer sorunlar . Hepimizin sıkça karşılaştığı insan geçişleri, yasa dışı, kaçakçılık girişlerini görüşeceğiz." dedi.