Hatay’da, hayvan bakımevi yapılmasına yönelik proje hazırlandı. Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ında verdiği destekle ortak proje hazırlandığını, arsa temin işleminin tamamlanmasının ardından kentin modern bir hayvan bakımevine kavuşacağını söyledi.

Büyük Şehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nın son bir kaç yıldır çalışmaları ile örnek teşkil ettiğinin altını çizen Karaahmetli “Birçok belediye görevlileri ve başkanları hayvan hakları savunucularını kapıdan almazken Başkanı Lütfü Savaş ile istişarelerle birçok örnek çalışmalara imza attık. Medeniyetlerin şehrine yakışır ayvan bakımevi için proje yakında hayata geçecek. Yeni bakım evinde en çok önem verdiğimiz nokta doğal yaşam alanlarına uygun olması. Bu arsa üzerine yeni bir tesis ve tesisteki bir diğer önemli şey ise röntgen, ultrason makinası ve tam teşekküllü bir ameliyathane olacak. Ayrıca felçli hayvanlarımızın hayata tutunması için kum havuzu olan özel bölmeler yapacağız.” dedi.

Bakımevlerinin modern standartlara sahip olmasına karşın iyi bir personel bulunmadığı sürece kafeslerin ölüm kokacağını dile getiren Karaahmetli, bu konuda Hatay'ın çok şanslı olduğunu söyledi. Barınak personeline teşekkür eden Karaahmetli geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan kimliklendirme çalışması ile artık Hatay’da bir kişinin sahiplendiği hayvanı kısa bir süre sonra sokağa atamayacağını söyledi.

Barınakta başlatılan uygulama ile hayvan sahiplenmek isteyenlerden nüfus cüzdanı, ikametgah kağıdı ve sabıka kaydı isteneceği bilgisini veren Karaahmetli, “Bizi en çok mutlu eden uygulama bu oldu. Artık herkes sahiplendikleri canları sokağa atamayacak. Bu uygulama ile hayvan dövüşlerinin ve satışlarının da önünde geçilmiş olacak.” ifadelerini kullandı.