Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay’da tedavi edilen Suriyelilerin üzerinden çıkan patlayıcıların büyük sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.
CHP Milletvekili, geçtiğimiz gün Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne getirilen Suriyeli yaralının cebinden çıkan el bombasının ardından dün de Antakya Devlet Hastanesi’nde yaralı Suriyelinin üzerinden el bombası ve 3 mermi çıktığını iddia etti. İddialarını fotoğrafla destekleyen Milletvekili Ediboğlu, 2 gün içerisinde meydana gelen bu olayların kent halkını tedirgin ettiğini belirtti.
Benzeri olayların Hatay’daki hastanelerin güvenlik riski taşıdığı noktasında endişeye neden olduğunu aktaran Ediboğlu şu görüşlere yer verdi “Hatay’daki hastanelerin ne kadar güvensiz, doktor, hemşire ve hasta bakıcı ve diğer çalışanların can güvenliklerinin ise ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu bizlere göstermiştir. Uyarıyorum. Bugüne kadar Suriye'de çatışma sonrası yaralanıp, üzerlerinde bomba, mermi ve benzeri mühimmatlarla yaralı olarak sınırdan alınarak Türkiye'ye getirilen Suriyeli militanlar çok büyük sorunları da beraberinde getirmektedir. Türkiye’ye ve Hatay hastanelerine getirilen Suriyeli teröristlerin üzerinde bomba veya benzeri mühimmat araması yapılmadan getirilmesi oluşacak büyük facialara davetiye çıkarmaktır. Öte yandan oluşacak bu facianın sorumluluğunun altına kimse giremez ve vebalinden de kurtulamaz. İlgilileri bu konuda gerekli önlemleri almaları yönünde bir kez daha uyarıyorum. Sınır kapısından veya sınırdan geçen militanların kontrol edilmeden gelmeleri veya geçmeleri de hiçbir gerekçe ile izah edilemez.”
Suriye’de çatışmaların yoğun yaşandığı bu günlerde hastanelerin acil servis bölümleri ile yoğun bakım ünitelerinde doktorların, çatışmada yaralanan militanlar için özel olarak tahsis edildiğini ileri süren Ediboğlu, “Bu durum yoğun bakım servislerinde tedavi görmesi gereken vatandaşlarımız açısından ciddi bir risk oluşturmakta. Çoğu kez yoğun bakım ünitelerinde yer bulunmadığından hastalar başka şehirlere yönlendirilmekte ve adeta ölüme terk edilmektedir. Artık halkımız, sorumluluk sahibi herkesin bu konularla ilgili acilen önlem almasını, tehlikenin farkında olmasını ve gereğinin yapılmasını beklemektedir.” açıklamasında bulundu.