Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il genelinde yol yapım ve iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, bu konudaki sorunları kalıcı olarak çözüme kavuşturmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Savaş ve beraberindeki heyet Hatay Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi ile kentin ulaşım sorunları hakkında görüştü. Hatay genelinde toplu taşıma araçlarını kullanan yüzde 50’lik gibi azımsanmayacak bir oran olduğunun altını çizen Başkan Savaş, bu bağlamda hem yolculara hem de şoförlere gereken önemi verdiklerini söyledi. 1/5000 ve 1/25000’lik yollarla ilgili yapılan çalışmaların birçoğunda sona gelindiğini dile getiren Başkan Savaş, vatandaşların kent yönetimine dair görüş ve fikirlerini dikkate alarak hareket ettiklerini vurguladı.

Başkan Savaş, “Hatay’ın ulaşımını neredeyse kusursuzlaştıracak Ulaşım Master Planı çalışmalarına yaklaşık 3 ay önce başladık. Hatay’ı alanında uzman akademisyenlere ve deneyimli belediye ekibine emanet ettik. Bu kapsamda 3 gün sürecek 'Ulaşım Çalıştayı’nda özellikle ulaşım sektöründe faal olarak görev yapanların görüşlerini alarak Ulaşım Master Planını şekillendirmek istiyoruz.” dedi.

Belediyelerin sıkıntı yaşadığı alanların başında ulaşımın geldiğini söyleyen Başkan Savaş, Hatay’ı trafik karmaşasından uzak ve ulaşım konusunda sorunları minimize edilmiş, adına yakışır bir medeniyet şehri yapmayı amaçladıklarını vurguladı.

Siyasi hayatının hiçbir döneminde rantçılarla yol yürümediğinin altını çizen Başkan Savaş, “3-5 grubun menfaatleri doğrultusunda talep ettikleri bir çözüm önerisini kabul etmemiz söz konusu olamaz. Ortada bir rant varsa bunu Hatay halkı bölüşür ve bunun aksi düşünülemez.” ifadelerini kullandı.

Hatay Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Aziz Yılmaz ise, Hatay’ın çözüme kavuşturulması gereken en önemli konularından birinde kendilerine düşüncelerini ifade etme şansı tanınmasının, ortak akılla yönetim anlayışıyla bağdaşan bir tutum olduğunu belirtti.