Kanser hastası annelerinin tedavisini maddi imkânsızlıklar nedeniyle yarım bırakan Başaran ailesi, kapıları bulunmayan evlerinde devletten gelecek yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

Hatay’ın Hassa ilçesinde yaşayan Başaran ailesinin hayatı, annelerine konulan kanser teşhisinin ardından tamamen değişti. Babaları olmadığı için annelerinin cilt kanseri tedavisi için tüm varlıklarını ortaya koyan aile fertleri iş bulamadıkları için maddi sıkıntıya düştü. Anne Emine Başaran’ın tedavisi maddi imkânsızlıklar nedeniyle yarım kalırken eşinden ayrılan ablalarının ve yeğenlerinin de evlerine taşınması ile iyice çıkmaza girdi.

Kapları olmayan evlerinde yaşam mücadelesi vermeye başlayan ailelerine destek olmak isteyen Ali ve Mustafa Başaran tüm başvurularına karşın iş bulamamaktan yakınıyor. Yüksekokul mezunu olan Ali Başaran, özel güvenlikçi sertifikası bulunmasına karşın tüm kapıların yüzlerine kapatıldığını söyledi. Her iş başvurusunda kendisinden referans istendiğini söyleyen Mustafa Başaran “Tüm kapılar yüzümüze kapanıyor. Her gün bir umutla iş başvurusu yapıyorum. İŞKUR’a müracaatım var. Ama halen bir iş bulamadım. Ailemin durumu ortada. Yiyecek ekmek bulmakta zorlanıyoruz. Yeğenin Emrah okuyor. Okul masrafları bir yana annemin rahatsızlığı bir yana. Tedavisini maddi imkansızlıklar nedeniyle yarım bıraktık. Tek istediğimiz bir işimizin olması. Biz çalışır ailemize bakarız.” dedi.

İstanbul’da çalışırken spiralle sol kolunu kestiği için kullanamayan Mustafa Seydi Başaran ise buna rağmen tek kollu da olsa çalışmak istiyor. İlçede iş imkanlarının Suriyeliler nedeniyle azaldığını söyleyen Mustafa Başaran “Yevmiyeli işler dahil olmak üzere ilçede iş sektörü Suriyelilerin elinde. İş bulamıyoruz. Küçük kardeşim Ahmet’in gözleri yüzde 45 görmüyor. Sakatlık maaşı için başvuruda bulunduk ancak ondanda bir sonuç çıkmadı. Ablam Fadime kemik erimesinden dolayı psikolojik sorunlar yaşıyor. Hatay dışına çıkıp işte aradık. Yine aynı sonuç. Buzdolabımız bomboş. Belediye Başkanlığı seçimlerinde iş vaadinde bulunanlar şimdi telefonlarını açmıyorlar.” diye konuştu.