Hakkari'de terör örgütü PKK'nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal, memleketi Hatay'ın Hassa ilçesinde dualarla toprağa verildi.

Şehit Mehmet Tuhal'ın cenazesi havayolu ile getirildiği Hatay Havaalanı’ndan alınarak Hassa ilçesindeki baba ocağına getirildi. Şehit polis Tuhal’ın Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Askeri ve mülki erkan tarafından şehit yakınları teselli edilmeye çalışıldı. Cenazeye katılan Hassalılar ise PKK terör örgütü aleyhinde slogan attı. Şehit polis Mehmet Tuhal, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazını ardından Hassa ilçesine bağlı Aktepe Eğribucak köyünde toprağa verildi. Şehit yakınları taziyeleri mezarlık başında kabul etti.

Öte yandan Turhal’ın ailesine Kaymakam Mustafa Pala tarafından acı haberin kameralar önünde verilmesine tepkiler sürüyor. Hassa Kaymakamlığı’nın internet sitesinde ise aileye şehit haberinin verilmesi ‘Şehidimizin acı haberi, baba evinde yürekleri dağladı’ başlığıyla duyuruldu. İnternet sitesindeki haberde şehidin annesi Feride Tuhal’ın o anki tepkisi ise “Şahadet haberini duyan şehidimizin annesi adeta şok geçirdi. Evlatlarının şahadet haberini duyan annesi Feride Tuhal’ın 'Mehmet'im diyerek çığlık atması, yürekleri dağladı. ‘Evladım bayramda geleceğini söylemişti. Anne kurbanlıklarımızı alın demişti. ‘Benim kurbanlığımı da Kur’an kursuna mı vereyim ne yapayım’ demişti. Onun için bugün para gönderecekti, oğlum Mehmet'im’ diyerek ağlaması, herkesi duygulandırdı.” ifadeleriyle verildi.