Suruç’taki patlamada ölenlerden Hatice Ezgi Sadet, Ümraniye’de son yolculuğuna uğurlandı. Kızının güzel bir iş için Suruç’a gittiğini ifade eden baba, “Bedeli de ölümse ödediler, gencecik yaşta toprağa düştüler.” dedi.

Hatice Ezgi Sadet için Ihlamurkuyu Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Sadet ailesi, CHP’li milletvekilleri Mahmut Tanal, Tuncay Özkan, Oğuz Kaan Salıcı, Barış Yarkadaş, HDP’li vekiller Ali Kenanoğlu, Turgut Öker ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cemevinde bayraklar yarıya indirildi.

Cenaze öncesi basına konuşan baba Ali Sadet, “Öncelikle kızımı kaybettim. Ama 33 canı da kaybettim. Onlar da benim evladımdı kardeşlerimdi. Acım büyük. Onları konuşmak basit geliyor, işte öldü kaldırdık acımız büyüktür, bunları konuşmak şu an basit kalıyor ama acım büyüktür.” dedi.

Kızının yardım faaliyeti çerçevesinde gittiği hatırlatılan acılı baba, “Çok faydalı derken ben tereddüte düştüm. Sanki onun karşısında başka şeyler mi aranıyor? Gittikleri çocuklara kağıt, kalem, oyuncak götürdüler. Eğer bu zararlıysa evet ki zararlıdır ve bedeli ölümse ödediler. Gencecik yaşta toprağa düştüler, paramparça oldular.” diye konuştu.

Kızının güzel bir iş için Suruç'a gittiğini ifade eden baba Sadet, “Gidip o oyuncakları, oralar için yaptığı çalışmalar sonucu elde ettiklerini yerine teslim edip, Suruç’ta teslim edip aynı gün geri döneceklerdi. Suruç’ta, istihbaratın çok, en üst düzeyde olduğu bir yerde canlı bombalar dolaşıyor. Daha söylenecek başka neyim olabilir?” şeklinde konuştu.

Cenaze merasiminin ardından kızının tabutu başında kalabalığa seslenen baba Ali Sadet, “Kızım 33 şehidimizin adına diyor ki; gelen herkese hoş geldiniz sefa getirdiniz diyor. Beni alkışlarla uğurlayın diyor. Biz diyor Suruç’a bir gün için gittik diyor. Kalem, kağıt, oyuncak götürmeye gittik. Bizden, 300 kişiden korktular diyor. Biz toprağa düşüyoruz siz bunu milyona çıkartın. Yoldaşlarıma söyleyin, halklara söyleyin biz büyüyeceğiz, gelişeceğiz. Bunlardan korkmayacağız. Bunların korkuları para etmeyecek, IŞİD’leri de para etmeyecek hiç kimse para etmeyecek. Ben kızımı uğurlarken sizleri saygıyla selamlıyorum. Kızımın selamı var, 33 yoldaşın selamı var. Sizden alkış istiyorlar slogan yok.” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine kalabalık uzun süre Ali Sadet'i alkışladı.

Cenaze töreninde ve tabutun mezarlığa taşınması sırasında zaman zaman sloganlar atıldı. Gruptaki görevliler ve bazı vatandaşlar ailenin slogan atılmasını istemediğini belirterek kalabalığı uyardı. Hatice Ezgi Sadet’in tabutunu musalla taşına ve buradan cenaze aracına kadınlar taşıdı.

'SAKALLI, CÜBBELİ GENCE TEPKİ'

Cenaze aracı eşliğinde kortejin ilerlediği sırada kalabalığın yanından geçen sarıklı, cübbeli bir gence gruptan bazıları tepki gösterdi. Gencin el işaretiyle yabancı olduğunu anlatmaya çalıştığı gözlendi. Ancak kalabalıktan bazıları saldırmaya kalkıştı. Görevliler ve vatandaşlar saldırmak isteyenleri güçlükle engelledi. Bir vatandaş da cübbeli genci kalabalığın arasından uzaklaştırdı.

Cenaze korteji, polis ekiplerinin panzerler eşliğinde beklediği noktadan geçerken bu kez ‘katil polis hesap verecek’ sloganı attı. Yine görevliler ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal polislerin önünde bekleyerek herhangi bir olumsuzluk yaşanmasını engelledi. Tanal emniyet yetkilileriyle görüşerek alana girmemelerini istedi. Polis müdürleri de bekledikleri noktada sabit kalacaklarını, grubu takip etmeyeceklerini söyledi. Sadet’in cenazesi Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.