Eskişehir'de gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılmasını isteyen grup arasında bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan, İngilizce Öğretmeni Hatice Yüksel, görevine geri dönmenin sevincini yaşıyor. Göreve dönmek için kurduğu çadırda imza kampanyası başlatan, daha sonra da süresiz açlık grevine başlayan İngilizce Öğretmeni Hatice Yüksel grev yaptığı çadırı davul zurna eşliğinde yerinden sökerek eylemine son verdi.

Emniyet Müdürlüğü önündeki bir eylemde gözaltına alınıp hakkında adli soruşturma başladıktan sonra görevinden açığa alınan Beylikova Ortaokulu'nda yabancı dil öğretmeni olarak görev yapan Hatice Yüksel, 79 gün sonra görevine iade edildi. Bugün de eylemine son veren Yüksel davul zurna eşliğinde çadırı yerinde söktü.

Daha önce grev yaptığı çadırın önünde basın açıklaması yapan Hatice Yüksel, direnişinin kendisini haklı çıkardığını bugün adaletdeki mücadelesiyle önemli bir zafer elde ettiği belirterek, ‘’Günlerdir dayanışmamızla büyüttüğümüz direnişimizde, birlikte kazandığımız zaferimizi kutlamak için yeniden bir aradayız. Bu süreç boyunca bu ülkede adalet olmadığını, adaleti hep birlikte mücadele ederek kazanacağımızı haykırdık. Direnişimizin gücü bizi bir kez daha haklı çıkardı ve bugün adalet mücadelemizde önemli bir kazanım elde ettik.’’ dedi.

VALİ GÖREVDEN ALDI

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna tarafından görevden aldığını ifade eden Yüksel, "İç Güvenlik Yasası denilen baskı ve sindirme yasasından aldığı güçle, Eskişehir Valisi tarafından görevimden açığa alındım. Hiç kuşkusuz bu saldırı yalnızca bana değil benim özelimde tüm emekçilere yapılmıştı. Hırsızların, katillerin ellerini kollarını sallayarak gezdiği bu ülkede hak ve adalet talebi en büyük suç sayılıyor, adalet talep edenler görülmemiş bir hızla cezalandırılıyor, uzaklaştırılıyor, tecrit ediliyor ve hatta katlediliyor. Benim örneğimde olduğu gibi, faşizm kendi yasalarını bile çiğnemekten çekinmiyor. Basın açıklamalarına katılmak, fikrini beyan etmek yasalarda hak olarak belirtilmesine rağmen, pratikte her türlü saldırıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ben, Aydın'da sosyal medya paylaşımları nedeniyle açığa alınan ve sürgün edilen Erhun Yalçın öğretmen, Mardin'de yine sosyal medya paylaşımları üzerinden yeni başladığı öğretmenlik mesleğinden uzaklaştırılan Hatice Dağlı, Soma'da her öğretmenin yapması gerekeni yaparak öğrencisini korumaya çalıştığı için sürgün edilen Ayşegül öğretmen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde devrimci demokrat kişiliği nedeniyle işine son verilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen bunun açık kanıtı olarak yıllardır hüküm süren yıldırma ve korku politikasının yalnızca birkaç örneğiyiz.’’ diye konuştu.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Hakkında yürütülen soruşturmanın halen devam ettiğini de söyleyen Yüksel, "Bu soruşturma kapsamında herhangi bir ceza almam, sürgün edilmem gibi durumlar karşısında mücadeleme kaldığım yerden devam edeceğim. Ayrıca Osmangazi Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışırken, siyasi ve keyfi nedenlerle işten atılan arkadaşımız Nuriye Gülmen, adaletsizliğe boyun eğmeyerek çeşitli eylem biçimleri ve çadır direnişiyle bir mücadeleye başlayacak. Bu sürecinde de kararlılıkla ve dayanışmayla zafere ulaşana dek adalet mücadelesini yükselteceğimizi buradan ilan ediyorum." dedi.