Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), il genelinde ilçe belediyelerinin ve temizlik görevlilerinin yapmış olduğu vurdumduymazlık sonucu caddelerin göle döneceğini açıkladı.

HATSU yetkilileri, İskenderun ilçesine bağlı Dumlupınar, Meydan, İsmet İnönü ve Numune mahallelerinde ilçe belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmaları sırasında, muayene bacalarının ve yağmur ızgaralarının kapatıldığını duyurdu. Bu duruman yağmur sonrası caddelerde su birikintilerine neden olacağını aktaran yetkililer, ayrıca temizlik görevlilerinin caddelerde ve sokaklarda oluşan çöpleri ve atıkları yağmur ızgaralarına süpürmesi sonucu muayene bacalarının kapandığını açıkladı. Yapılan asfalt çalışmaları ile bazı bacaların ise çok alçakta kalarak çukur haline getirildiğini dile getiren HATSU yetkilileri, bu durumun trafik yönünden de tehlike oluşturduğunu vurguladı.
Tespit edilen bölgelerde inceleme başlatıldığını bildiren yetkililer, yağışların başlaması ile kapanan bölgelerde yaşayan vatandaşların ve esnafın sıkıntı çekeceği duyurdu.

Ekipler tarafından açılmaya çalışılsa da tamamen asfaltla kapanan kısımların zorluk çıkardığını ifade eden yetkililer, muayene bacaları ve yağmur ızgaralarının üstlerinin asfaltla kapatılmasının tamamen vurdumduymazlık olduğunu kaydetti.